Make It Halal - Completed

Make It Halal - Completed

136K Reads 6.7K Votes 57 Part Story
GadisWalnut By nurnathalieya Updated Nov 22, 2016

Harith Hamka, seorang jejaka muda yang sangat lurus bendul. Kehidupannya tidak semewah orang lain. Hidupnya memerlukan usaha untuk terus hidup. Kerjanya hanya menolong membersihkan masjid. Upah akan diberi oleh Haji Ahmad. Harith hidup keseorangan setelah ibu bapanya meninggal dunia. Harith yang lurus bendul ini membuatkan Heliza Helzi suka dengan perwatakan Harith. 

Heliza Helzi, seorang wanita yang sangat menjaga kehormatan diri. Tudung labuh yang menutupi anggota tubuhnya membuatkan dirinya nampak manis dan cantik. Maruahnya amat terjaga. Kehidupannya hanya sederhana. Namun, dia amat bahagia bersama keluarga tercinta. Heliza sibuk menolong ibunya di kebun dan sering terlihat Harith di kawasan kebun. Sikap lurus bendul Harith membuatkan Heliza suka dan sering ketawa. Tak disangka Harith juga menyimpan perasaannya terhadap Heliza. 

Make it halal memaparkan tentang kesungguhan Harith Hamka untuk menghalalkan Heliza Helzi dengan mengikuti syarat ayah gadis itu. 
Baca jom!

 • nonfiction
SofiahAzmi SofiahAzmi Dec 16, 2017
Memang patut begitu nk cari menantu..
               Bru terjamin dunia akhirat
Assalamualaikum.Dah baca smpai hbis cite ni..Best sgt2.8⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐.Jalan cerita yg tak membosan kan.bnyak memberi pengejaran sbnarnya.Alhamdulilah.Teruskn berkarya
julietbriefs julietbriefs Dec 21, 2017
Tak baca lagi tp dari sinopsis, sangat menarik sebab jarang novel melayu skrg yg tak libatkan keluarga dr pangkat dato tan sri tengku dan seangkatan dengannya. And jalan cerita pn tak cliche
torquekiddo torquekiddo Feb 09, 2016
awakkk cepat cepat update x sabar nk tahu apa syarat syarat tu ngeee 😂😍 btw citer best...😘😘😘😘
gadismonolg gadismonolg Mar 03, 2016
Hei, Assamualaikum :') sis pakai purdah ke? Btw, salam ukhwah fillah.
torquekiddo torquekiddo Feb 10, 2016
yeayyy da update 😁😁😁...menarik buat org tertunggu tunggu bab seterusnya apa yg jd dgn harith hehehe kipidap sis 😘