Cinta Sixth Sense

Cinta Sixth Sense

263K Reads 19.5K Votes 63 Part Story
Nisha (hiatus) By nisrinanisha Completed

Hantu ? Syaitan ? Jin ? Bisikan neraka ? Bisikan si durjana ? Tahyul ? Syirik ? Semuanya sudah menjadi mainan biasa buat diri lelaki ini . Diselubungi , dikelilingi semuanya yang mempunyai aura ngeri . Tiada sedikit pun rasa hati , mahu melarikan diri malah lebih mahu mendekati . 

Jack , seorang lelaki biasa yang diberi keistimewaan mempunyai aura sixth sense yang tersendiri . Semuanya terjadi sejak dirinya kecil , dalam sekelip mata keistimewaan itu telah ada pada dirinya . Makin lama kelamaan , keistimewaan itu telah menjadikannya seorang yang berguna . 

Bergaul , berkawan , semuanya dengan yang bukan manusia . Arill itulah teman yang ada sentiasa , bukannya manusia tapi roh semata - mata . Dijadikan cerita , ada satu perkara membuatkan semuanya hilang begitu sahaja . 

Liyana , gadis baru yang sentiasa menjadi igauan dirinya . Mahu digapai , dia lari . Mahu dipegang , dia pergi . Mahu dikejar , dia berhenti . Berhenti mengikut haluan sendiri dan kata hati sang lelaki . 
Zafran , seorang pelajar yang penuh misteri . Mempunyai sesuatu yang perlu diterokai . Namun dirinya masih tidak perolehi sebarang jawapan dari lelaki ini . Sepertinya tersimpan satu agenda sendiri . 

Kisah cinta seram yang penuh rumit dan pasang surutnya , menjadi tanda tanya buat si  pembaca ? Suka cerita seram ? Seram lawak ? Cinta ? Cerita ini memang sesuai untuk anda !

[ Sequels of Sixth Sense I & II ]

Dedicated to Fildzah, Sabiha, Athirah &
Quratu and also a big thanks to them because without them, this story will never exist ♡

Started : 7/2/2016
Ended : 19/12/2017