Jubah Hitam tu,Aku Punya!

Jubah Hitam tu,Aku Punya!

286K Reads 20K Votes 81 Part Story
IQ - F.A.H - 🌹 (Iris Qeyrana) By CikCendekiawan Completed

Dihikayatkan pada 23 Januari 2016, hingga 20/21 Disember 2016. 

Terkadang Tuhan hanya mempertemukan, bukan menyatukan. 

Nur Fathia,gadis remaja yang berperangai gila-gila jatuh hati pada pemuda soleh seperti Isyraf? Pfft. Mereka umpama bumi dengan langit! Tahi dan emas! Mana mungkin pemuda soleh itu menerimanya,perempuan yang bermuka tembok.

Tapi tak disangka,pemuda soleh itu turut terkutik dengan pertemuan antara dia dan perempuan kentang itu. Niat dihati, mahu menyunting Fathia sebagai suri hati dan jadikan Fathia bidadari dunia akhirat. Lelaki mana yang tak ter'usik' hatinya berhadapan dengan Fathia? Walaupun tak semenggah perangainya,namun gadis itu mempunyai daya tarikan tersendiri ataupun perasaan yang bertandang cuma nafsu semata-mata? Dia perlu berhati-hati. Antara kasih dan kasihan (kasihan sebab terlalu mengejar dirinya) dia mesti klasifikasikan kenyataan hati.

Apabila segalanya dirasakan indah, dunia Fathia dirasakan ibarat bom atom yang meletup di Hiroshima dan Nagasaki! Munculnya Firdaus,teman tapi mesranya, membuatkan setangkai hatinya berdetak hebat. Apatah lagi,Firdaus menyatakan hasrat dihati turut sama mahu menyunting Fathia. Dia dihimpit rasa bersalah. Antara sayang seorang sahabat dan cinta seorang kekasih,dia perlu memilih. Namun ujian buat hati Fathia tidak berakhir setakat itu, ibunya,puan Ruqayyah menghadiahkan dia kejutan yang amat! Fathia merasakan ditampar-tampar oleh Takdir.

Antara sayang seorang sahabat, cinta seorang kekasih dan kasih seorang anak...

Fathia perlu mengorbankan perasaannya,ataupun dia bakal kehilangan ketiga-tiga itu?

P/s: No copy-copy,or i will bang! Bang! you.

IsyaHana IsyaHana Mar 18, 2016
Tk dpt nk bayangkan kalau sy yg naik bas sorang2 .. sama kecut macam thia 😂