NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Bekas Cikgu, Bakal Suamiku?

Bekas Cikgu, Bakal Suamiku?

132K Reads 5.1K Votes 39 Part Story
mikhadruce By mikhadruce Updated May 07, 2016

"Eh.....Arjuna. Daddy belum jemput Juna ke? Ummi dan Faris pun dah nak balik ni." Jam di tangan dikerling sekilas malah jarum jam menunjukkan angka dua. Sepatutnya pelajar Sekolah Rendah Kebangsaan Emerald Justin sudah balik jam satu setengah petang tadi. Haizad sibuk sangat ke?

"Belum Ummi. Mungkin daddy lupa pada Juna kot. Daddy dah tak sayangkan Juna lagi kot." Banyak sungguh 'kot' Arjuna. Faris sudah tarik senyum dibibir. Beg sekolah kemas digalas dibahu kakaknya. Kakaknya  sedang bercuti semester sekarang sementara itu dia ringan tulang untuk menjemput dan menghantar adiknya ke sekolah memandangkan dirinya tiada apa-apa aktiviti menarik yang dibuat rumah. Hanya makan, tidur, tengok TV dan ulang lagi. Bosannya hidup. 

Zara merenung muka anak kecil itu. Terdetik rasa kasihan terhadapnya lagi-lagi setelah dia diperli oleh rakan sekelasnya. Itupun Faris yang ringan mulut bercerita. Setiap balik sekolah ada saja cerita dibawanya.

"Zara. Kalau awak sudi, abang sanggup jadi pak turut Zara tau." Aref tergelak. Zara hanya menjelingnya tajam. Air tin disedut rakus. Panas melihat air muka Aref yang bersahaja itu.

asyqste asyqste Mar 04, 2016
Ni nk tegur je ek, actually don't judge a book by it's cover