For every story tagged #WattPride this month, Wattpad will donate $1 to the ILGA
Pen Your Pride
HETEROCHROMIA

HETEROCHROMIA

256K Reads 17.3K Votes 138 Part Story
Faith By zoreroz Completed

Highest Rank #1Humor
2 in 1


BOOK 1 (Completed)
Heterochromia adalah keadaan di mana iris mata mengalami mutasi, menyebabkan mata mereka berlainan warna. 

Ini adalah kisah seorang gadis genius tapi hati keras yang mempunyai mata Heterochromia, Zed, menghadapi manusia-manusia yang cemburu akan kelebihan dia.

Dan juga, manusia yang sudah jatuh hati dengan keunikan diri dia itu. Sudah pasti, bukan semua kisah ada headstart yang bahagia, pastinya berbalah dulu, dan jika korang kenal penulis cerita ni, watak dia akan sengsara sepuasnya, dan ketika perasaan yang asing di dalam diri Zed mula berputik, Zed perlu lakukan sesuatu yang menjauhkan dia dari perasaan itu.


Jan-Jun 2016
 
#

BOOK 2
Zed akhirnya dapat 'happy ending' yang sepatutnya selepas diseksa penulis. Rumah tangga telah terbina selama hampir setahun, dan perilaku Zed berubah 180° dengan suami dia, manja kemain. Mushy.

Zed kini bekerja sebagai lecturer di Van Arkel Institute, menyembunyikan fakta bahawa dia telah berkahwin kerana dia baru sahaja berumur 20 tahun, dah la cun melecun, takkan nak cakap dia dah kahwin kan?

Pabila bunga yang mekar dan lawa muncul, pastinya kumbangnya pun muncul. Maka bermulalah cornflakes, eh konflik, rumah tangga yang cliche sehingga Zed membawa diri.

Tapi, the best part is, bila diorang nak berbaik balik, Penulis mula amukan menghancurkan harapan readers sekalian. 

Curious yet?

Baca.

June - Dec 2016

#

COPYRIGHT RESERVED.
Kalau rasa tak boleh tahan diri dari mencarut time baca scenes dalam cerita, sila salotep mulut siap-siap. Segala kecederaan mental yang berlaku kepada readers takkan ditanggung oleh Penulis, nak bagi makin sakit mental boleh rujuk Penulis, yakni saya.
   
wazini™

  • boyish
  • cerita
  • friendship
  • funny
  • genius
  • humor
  • kelakar
  • life
  • lumrah
  • malaysia
  • marriage
  • melayu
  • misteri
  • persahabatan
  • random
  • relax
  • romance
  • wattys2018
softaener softaener Mar 21
Kkdg minum caffeine nii buat kita jadi nak berlari pun ada tapi still tahan ahahahaha
softaener softaener Mar 21
Baru minum pagi semalam lepas 2tahun tak minum, still takleh jaga. Lepas setengah jam, konfirm jalan huwaa
softaener softaener Mar 21
Teringin jugak buat cemni tapi selalu aku yang hancurkan sangkaan sendiri 😂
finlyskyler finlyskyler Mar 21
Dia actually  yang  kuat  rasa caffein duh,  latte,  mocha,  vanilla dia tak function,  cuba ambil nescafe tarik  tu,  caffein  padu rasa kuat  gila.
jiea_asri jiea_asri Dec 20, 2017
@izzaty0  yang ni teramat wajib.. boleh buat kau bahagia sampai jadi gila😂😂adik aku pun layan cite ni
theaqilaa theaqilaa Oct 28, 2017
Pernah jugak try minum nescafe sebab nak study sampai 3/4 pagi ((maklumla suka study last minute)) tapi tak sampai stgh jam belajar dah bergolek atas katil 😂😂😂 even jarang minum nescafe tau