Biar Aku Jadi Kaktus - Arenyss Nabielah

Biar Aku Jadi Kaktus - Arenyss Nabielah

24.6K Reads 651 Votes 44 Part Story
theanisnabilah By ArenyssNabielah Updated 6 hours ago

Masa silam Ummi Nur Ain meragut seluruh hidupnya. Dia tekad menghambakan dirinya demi mengembalikan semula apa yang hilang. Dia menjadi hamba kepada cinta lelaki yang amat membencinya. Walaupun terluka dan sakit, dia rela andai dia terpaksa menjadi kaktus buat selamanya dengan menahan peritnya jalan cerita cinta bersama Adam Fiqri. 

Maaf, hati aku takkan lelah untuk kutip 
semua sisa hidup aku walaupun aku terpaksa mengotorkan tanganku dengan darah. - Ummi Nur Ain

Walaupun abang tahu Ain bencikan abang, tapi percayalah. Sampai bila bila pun, hati abang, cinta abang hanya untuk Ain. Ain isteriku. - Adam Fiqri. 

Lantas inilah takdir yang perlu dia jawab bagi menagih semula sisa hidupnya demi orang tersayang. Dia tidak peduli.

millah257 millah257 Sep 08
Mkn jelah lain kali sebelum suami oulang..jgn kata tak halal sebab itu mmg tanggungjawab dia..
millah257 millah257 Sep 08
Then kalau takdir suami tak boleh terima..kau dah boleh terima..buat apa nak nangis..telanlah his cold and cruel treatment sampai dia sedia nak terima perkahwinan ni..chillax ah..
millah257 millah257 Sep 08
This part reminds me of another novel that i read b4..the only difference is that that lady is stronger..dia pandai mengendalikan kebencian dan meraih cinta..tak mudah menangis..very strong personality. Tegas dalam kelembutan. She showed thru her every actions.