Calon Menantu Untuk Mummy

Calon Menantu Untuk Mummy

5.5K Reads 182 Votes 52 Part Story
#IamSabahan By Understand_ Updated 7 days ago

"Satu bulan"

What?Menantu?Weyh! Aku bercinta pun tak pernah! Kenapa mummy tiba-tiba minta menantu? Aaaa!! Kusut fikiran aku jadinya! Aku sayang mummy, aku tak nak hampakan permintaannya. Tapi, apa yang harus aku lakukan? Tak kahwin, adik aku tak dapat kahwin. Tak kahwin, tak sempurnakan amanat daddy. Masya Allah! Jatuh cinta pun tak pernah, apa lagi bercinta. Calon menantu? Memang tak ada lah weyh! Mana nak cari calon ni? Eee! Jodoh datanglah cepat!! T-T

DANIEL AFZARI. Orang kata dia ni memang perfect, ada rupa, budi bahasa baik, berpelajaran, bekerjaya and macam-macamlah. Tapi, semua orang memang tak sempurnakan? Macam mamat nama Daniel ni lah. Bab cinta? Hmm.. kalau ada matapelajaran CINTA dekat sekolah, memang F ja lah dia dapat. Failed! Dia memang FAILED! Bab cinta ni dia memang tak mahir. Sampai nak mengorat pun minta tolong kawan! Cara nak meluahkan perasaan pun tanya kawan. Kalau bukan kawan, memang pak cik google jadi counter pertanyaan. Hey, abang mentadak kita ni 😂

Arr! Kusut! Kenapa pula dia tiba-tiba pilih aku jadi calon isteri dia? Celaru! Kusut! Serabut! Tunggang-langgang hidup aku lepas dia datang! Ya Allah, macam mana ni? Patutkah aku terima dia? Sedangkan aku rasa aku tak layak untuk dia? Bukan dia ja, tapi semua lelaki. Aku tak layak untuk mana-mana lelaki. Mengapa?Kenapa? Aku kesiankan aunty, tapi masa lalu ni masih menghantui. Aku trauma! Trauma! Ya Allah, bantu aku!

RIZKA RAFIAH. Satu nama yang mampu membuka hati Daniel Afzari. Satu nama yang membuatkan si dungu cinta ini jatuh cinta. Gadis pertama yang mengajarnya erti cinta, gadis pertama yang selalu meniti didalam doanya selain ibu dan adiknya. Namun, masa lalu menjadi penghalang. Ditambah lagi dengan kehadiran orang masa lalu dalam hidupnya, menjadikan hubungan mereka semakin sukar. Ada sahaja permainan tarik-tali diantara mereka.

Apakah kesudahan si dungu yang mesti mencari calon isteri ini? Dapatkah dia memperisterikan si gadis yang terperangkap dengan masa lalu itu?

adeqraphael adeqraphael Sep 22
dekat author ni qu putih author lg satu pamoga elok la korang ni tk lama blh duta datuk sri vida klau dia tahu ni ha ha