Mr. Neighbour

Mr. Neighbour

92K Reads 846 Votes 4 Part Story
dy By thebigboss_ Updated Jan 12

Dia gadis malang yang diceraikan kerana si suami gilakan harta. Bertemu dengan seseorang hamba Allah disaat hatinya begitu rapuh tanpa HidayahNya.

"Awak, tolong saya. Saya nak kembali pada hidup saya yang lama"-Arin Nasuhah

"Saya akan tolong awak. Tapi janji dengan saya jangan bazir lagi air mata awak untuk benda yang tak ada faedahnya. Boleh?"-Daniel Lutfi Shah

Siapa sangka, seorang lari rumah, seorang pula dihalau boleh menjadi jiran? Sedang mereka nikmati bahagia, si bekas suami muncul semula.

"Saya tahu awak masih sayang saya dan saya tahu saya buat silap. Saya minta maaf. I'll fix it. Let 's be together again?"-Ku Azril Hafizi

Benci! Tapi dalam masa yang sama rasa itu masih ada. Tanpa dia sedar, dia mengandung. Hal ini membuatkan si lelaki semakin mengiginkannya.

"Awak akan jadi mummy. Saya pulak emm...saya nak jadi daddy anak awak boleh?"-Daniel 

"Jangan bermimpi di siang hari. Ayah budak itu masih ada, bukan kau tapi aku ayah kandungnya!"-Aril

"Azril ke Daniel ke, dua-dua kau takkan dapat. Kau hanya layak ditinggalkan, Arin"-Maya Adira

Dalam pada dia kebingungan membuat keputusan, dia lari dan terjumpa dengan bekas tunangnya dan seorang lagi yang gila!

"Zal masih sayang Arin. Dan Zal akan jadi ayah yang baik untuk anak Arin. Arin kawin dengan Zal ya?"-Rizal

"Saya rasa awak ni lah jo kan?"-Azrin

"Jo? Jo apa?"-Arin

"Jodoh saya!"-Azrin

Serabut! Dia bingung harus melakukan apa. Dengan musuh utama Maya si pembenci sejati dan Farah tunang si Mr. Neighbour!

Siapakah yg menjadi pilihan hatinya dan juga daddy kepada anaknya? Mungkinkah Mr. Neighbour sekali lagi menjadi heronya sepeti awal pertemuan mereka dahulu? Atau nama anaknya dibinkan atas nama Aril? Atau si bekas tunang yang setia? Atau mungkin juga si lelaki penuh pickuplines itu yang akan membuatnya jatuh cinta?

sarahbib sarahbib Apr 19, 2016
Tak salah suka jiran sendiri. Asalkan dia handsome je HAHAHAHA fuhh awal awaldah sedih. Hampir hampir nak nangis. Feelingggg bebenorrrr
millah257 millah257 Mar 24, 2016
Like seriously.
                              So desperate..orang dah tak nak dah hina masih nak berpaut..get a job..get a life..huh!
thebigboss_ thebigboss_ Jan 10, 2016
Hahahah. Mcm malas sdh aku mau sambung tu. :(  hee. Tyou joh. Kau pun buatlah ff. Heee.
Hlovate_ Hlovate_ Jan 10, 2016
Makin banyk huh cerita mu , future wife pun belum habis i baca . Anyway good try buddy :3