NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Encik Suamiku Personal Assistant

Encik Suamiku Personal Assistant

119K Reads 3.4K Votes 45 Part Story
❤ By Satsukina Completed

Seorang gadis yang mengarah Syarikat Imfana pada mulanya merupakan milik Dato'Fakhrul.Tengku Annia, gadis yang mementingkan kesempurnaan dan seorang yang berpendirian tetap. Namun, disebabakan sifatnya yang terlalu mengutamakan kesempurnaan a.k.a perfectionist. Ramai pekerja Tengku Annia tidak mampu bertahan dengan sifat perfectionistnya.

"I tak nak pekerja yang main-main masa kerja. Ketawa sana sini. Ni bukan tempat untuk bersantai." -Tengku Annia.

Haiman, lelaki yang berasal dari golongan sederhana. Haiman terpaksa berhijrah ke Kuala Lumpur kerana tanggungjawab yang digalasnya sebagai anak sulung dalam keluarga tersebut.

Takdir telah menentukan Haiman dengan Tengku Annia si Miss Perfectionist. Haiman telah terpilih menjadi Personal Assistant Kepada Tengku Annia yang sering buat kesabarannya hilang.

Namun,bibit cinta mula berputik pada pasangan tersebut dan mereka bersetuju untuk meneruskan hubungan ke arah layar pernikahan.
Tetapi cuaca yang cerah tidak semestinya tidak hujan. Sesuatu kemalangan telah berlaku dan segalanya kucar kacir. Tengku Annia mula berubah. Haiman semakin terasa terancam.  Hati terasa dipermainkan di saat semuanya terbongkar.
Mampukah Tengku Meredakan keadaan?Atau...sebaliknya?

#complete

No comments listed yet.