NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Demi Masa

Demi Masa

68.2K Reads 530 Votes 4 Part Story
ayinosman By ayinosman Updated Dec 21, 2016

[Best achievements: #33 in Romance]

Nur Syafa Ain dan Farhan Hazmi merupakan kawan baik sejak mereka kecil lagi. Walaupun mereka bagaikan kucing dan anjing; ada sahaja perkara yang mereka ingin bertengkar walaupun hanya perkara kecil; namun mereka menyimpan suatu perasaan antara satu sama lain tetapi tidak mempunyai kesempatan untuk meluahkannya kerana faktor usia dan masa.

Suatu kejadian tidak dijangka berlaku ke atas Ain; menyebabkan Farhan terus menghilangkan diri tanpa sebarang berita. Terlalu banyak dugaan yang menimpa Farhan sehingga Farhan hidup sebatang kera setahun selepas kejadian itu. Akhirnya, seorang pakcik menyelamatkan hidupnya daripada musnah dengan begitu sahaja. Namun, permintaan pakciknya menjadi seorang gengster itu terpaksa dipenuhi oleh Farhan demi masa depannya terjamin.

17 tahun kemudian, Ain dan Farhan ditemukan kembali; walaupun Ain langsung tidak mengingatinya. Tetapi itu tidak boleh menghalang cintanya yang makin membara; maka Farhan bernekad untuk memulakan hidup barunya bersama Ain. Tapi satu perkara yang sangat menghantui fikirannya, Adakah Ain menerima dirinya dengan seadanya? Apakah hubungan Ain dengan Tengku Izwan?

Persoalan yang sebenar, adakah Ain dan Farhan akan mengecapi kebahagiaan seperti mana yang mereka rancangkan 18 tahun yang lalu?

hatihitam hatihitam Jan 17
Srsly pening. Buat blik ke cerita ni? 😂 tksilap saya, saya dh hbis baca