Het Leven van een Selkie

Het Leven van een Selkie

6.5K Reads 855 Votes 15 Part Story
Anniek Rodenburg ☁ By AnniekRo Updated Oct 21, 2016

Veeleisend wil ik mezelf niet noemen, maar kom op, zijn hoge cijfers, een extravert karakter en een droomvriendje nou echt teveel gevraagd?

Ik weet dat ik het veel beroerder had kunnen treffen. Zo klein is het appartementje dat ik met mijn Ierse vader en Nederlandse moeder moet delen nou ook weer niet. Plus, het zit in hartje Amsterdam en voor een middagje shoppen hoef ik vijf meter te lopen. Klinkt leuk, maar je hele leven lang winkelen met ma begint ook te vervelen. 

Dag in dag uit probeer ik de eerste stap te zetten om me aan te sluiten bij de meidenkliek in mijn klas, maar helaas staat mijn introverte zelf dat niet toe. Ook ben ik op zoek naar mijn Dylan O'Brien-achtige sprookjesboyfriend, maar die is nog nergens te bekennnen. Ik weet dondersgoed dat als ik een vriendje wil, ik zélf op zoek moet gaan, maar ik ben nou eenmaal zo onzichtbaar dat ik makkelijk vervangen zou kunnen worden door een kamerplant. Niemand zou een verschil merken.

En daar komt ook nog bij kijken dat ik laatst heb ontdekt een selkie te zijn; een half-zeehond uit de Schotse, Ierse en Faeröer mythologie dus. Ma blijkt dus niet mijn echte moeder te zijn en kennelijk ben ik niet eens wie ik dacht dat ik was. Drie hoeraatjes voor het ontdekken van mijn nieuwe leven dus, al denk ik niet dat Dylan O'Brien-achtige jongens geïnteresseerd zijn in een relatie met 'zeehondmeisje'. Het selkiegebeuren houd ik dus even voor mezelf.

Ik kom er trouwens nu pas achter dat ik ben vergeten om me voor te stellen. Mijn naam is Jamie Marshall, sinds kort een part-time selkie.

© Wees geen copycat, je eigen fantasywereld maken is veel leuker!

JuliavanHolst JuliavanHolst Oct 19, 2016
Geweldig idee over die selkies! Ik had er nog nooit over gehoord...
madeliefjelief madeliefjelief Jan 30, 2016
Woow, super mooi al, zo mooi dat ik baal dat ik het zelf niet heb bedacht, hahaha. Het is fantastisch! :D
vampiergirl-22 vampiergirl-22 Jun 28, 2016
Het lijkt me echt een tof boek en heb het ook direct in de bieb gezet.
- - Jan 15, 2016
Wauw echt leuk geschreven! Ik las de beschrijving en die vond ik ook al zo goed :D! Ook gaaf waardoor je je hebt laten inspireren! :D Ik ga zeker verder lezen ^^
bentemisty bentemisty Jan 06, 2016
Heyy, ik vind je Riv serie (en Nori) echt heel leuk!! Maar ik kan me op een of andere manier niet concentreren op dit verhaal😁
Elements_United Elements_United Jan 01, 2016
AWESOME!! Ik ben excited nu, ik had eigenlijk voor de Zwanenprinses gekozen, maar kon ook niet kiezen en ben nu overtuigd dat dit weer een geweldig boek gaat worden. DYLAN O'BRIEN IS GEWELDIG OKE.