JINAKNYA SINGA NI!!!

JINAKNYA SINGA NI!!!

69.3K Reads 3.1K Votes 45 Part Story
Zurahmy Fayyad By ZurahmyWilson Completed

Aiman Syafiq, nama panggilannya Syafiq, 29 tahun, Timbalan CEO Penanti Resources, mempunyai semua ciri lelaki idaman setiap anak gadis... kecuali mempunyai sikap panas baran yang melampau. Perangainya yang garang tak bertempat itu menyebabkan anak gadis takut untuk mendekatinya.

Natasya Nabilla, lebih selesa dipanggil Asya, berumur 22 tahun, menamatkan pengajian Diploma In Business Study dari sebuah IPTA, sudah hampir setahun. Disebabkan tiada tawaran kerja yang datang, dia bertekad untuk menggantikan ibunya yang kian uzur, sebagai pembantu rumah kepada keluarga Datuk Sulaiman dan Datin Mariam, ibubapa Aiman Syafiq. Buat sementara, Asya menjadi gadis yang paling rapat dalam hidup Syafiq,

Kemudian, datang pula Syuhadah atau Syud, pengurus Jabatan Akaun di Penanti Resources yang berjaya mengusik hati Syafiq. Dalam masa yang sama, cinta hati pertama Syafiq, Helen Ng, muncul semula setelah lama terpisah dengan identiti baru, Humaira Nazirah Ng atau Maira setelah memeluk Islam.

Selepas Syafiq terlibat dalam satu kemalangan jalanraya, Syafiq dipertemukan semula dengan Nina, anak angkat kepada emak saudaranya yang tinggal di Kuantan.

Laratkah Asya, Syud, Maira dan Nina melayan kerenah panas baran Syafiq??? Siapakah yang berjaya menundukkan sikap panas baran dan menjinakkan perangai garang Syafiq??? Dan siapa pula yang menjadi pilihan hati Syafiq??

#jinaknyasingani

Sesuai jd suami mithali kalau sikap panas baran dikurangkan.
izatiradzami izatiradzami Dec 30, 2015
ingatkan cite pasal apalah masa ternampak tajuk, bila baca sinopsis baru faham. kind of interesting. izinkan saya sambung membaca yaa
KartiniAwi KartiniAwi Dec 16, 2015
Mcm tak ngam je hasyim hamid pegang watak aiman syafiq. Aiman syafiq berdarah godzilla sedangkan hasyim hamid aiii lembutnya hati..... pendapat akak lah ye hahhahah
- - Dec 11, 2015
Amboi amboi Syafiq mulut tu heiii sabar jelah. Btw takde cast ke??? Letaklah cast senang nk imagine hehehe
edhasyamri edhasyamri Dec 07, 2015
Menarik..wlupun dia baran tapi ada part dia baik..sesuai betul dlabelkan sbg singa..hehe :)
jasMineMj jasMineMj Nov 27, 2015
awal pagi dah menyembur singa ni.. tunggu lah asya kasi manderem sama kau syafiq