NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Gadis Bintang dan Jejaka Bulan

Gadis Bintang dan Jejaka Bulan

19K Reads 940 Votes 23 Part Story
Hana Mooi By hana_mooi Updated Jul 17

Semua orang mendambakan kehidupan mewah seperti Ice, anak tunggal kepada usahawan dan usahawati berjaya di Thailand. Hidupnya lengkap dengan segala kemewahan. Pinta saja apa yang dia mahu, pasti tertunai. Namun bagi Ice, kemewahan itu tidak dapat mengisi ruang kosong di dalam hatinya. Dia mahukan kebahagian dan kemewahan bukanlah bentuk kebahagiaan yang dia cari.  Sehinggalah datang seorang gadis misteri yang tiba - tiba mengubah hidupnya 180 darjah. 

Tiap kali dia bersama perempuan itu, dia hairan mengapa dia tidak mampu berfikir dengan waras? Penyakit apakah ini? 

" Kau rasa kau boleh isi ruang kosong dalam hidup aku tak?" 

p/s : Author teringin nak buat cerita cinta naif kurang stress, so korang boleh tersenyum tersengih macam kerang busuk.

dorkyzhrh dorkyzhrh Sep 17, 2016
Apa kata kalau writer promote cerita ni dekat industri perfileman thai so that nnti story ni dpt dijadikan sebuah movie??? :)