Dia... Doktor Cinta

Dia... Doktor Cinta

164K Reads 8.8K Votes 102 Part Story
nur minna By minafocent_ Updated Jul 24

Highest ranking : #33 in Romance (03/06/2017)
Published : 21/12/2015


Aqira Nabila suka menolong dan memberi nasihat pada kawan-kawannya yang mempunyai masalah cinta. Tapi bukan lah sebab dia banyak kali bercinta mahupun sudah berkahwin. Dia pernah bercinta hanya sekali. Dan dia masih cuba mencari lelaki yang mencintainya seikhlas hati.

Muhamad Irham Mukhriz merupakan bekas teman lelaki Aqira Nabila. Dia masih mencari cinta sejati dan cuba melupakan Aqira Nabila. Dia pernah bercinta kira-kira sepuluh kali dan gadis itu adalah gadis terakhir yang bercinta bersamanya.

Namun ada sesuatu yang tidak ketahui Aqira. Suatu rahsia yang disembunyikan Irham sejak dari hari pertama mereka bertemu di alam dewasa. Dan apabila rahsia itu terbongkar satu penganiayaan dirasa oleh Aqira. Dia pergi membawa diri setelah rahsia terbongkar.

"Saya minta maaf. Saya buat semua ni sebab saya sayangkan awak."-Irham

"Dah berapa kali aku cakap bencikan dia, tapi kenapa jantung ini sentiasa berdegup kencang tatkala bersama dengannya?"-Aqira

Danial Fariz, jejaka yang ditemui Aqira di dalam penerbangan ke luar negara. Satu pertemuan singkat berjaya membuatkan hati Danial terpaut pada peribadi Aqira. Beribu cara dilakukan untuk memikat gadis itu.

"I've fallen in love with you since the first time we met."-Danial

"Sudah berbagai cara diguna, tapi kenapa hati aku masih belum terbuka untuknya?"-Aqira

Apakah rahsia yang disembunyikan Irham? Antara Danial dan Irham, siapa yang dipilih Aqira?

No comments listed yet.