Love P.I

Love P.I

35.5K Reads 1.7K Votes 57 Part Story
Janna Fadhlin By JannahFadhlin217 Updated Sep 30

"Sampai hati kau." -Aslam
"Haa? Kenapa pulak?" -Afaf
"Kau detective tapi kau tak dapat detect cinta aku kat kau." -Aslam

Gulpp!!

Aslam Atiqi telah jatuh cinta pandang pertama terhadap rakan sekolejnya iaitu Afaf Khalisah yang merupakan seorang anti lelaki. Pada masa yang sama gadis itu merupakan seorang detective dan telah membantu Aslam mencari kedua-dua ibu bapanya serta abangnya yang hilang setelah terlibat dalam kemalangan.
Adakah Afaf akan menerima cinta Aslam? Ataupun Hidzhir seorang lelaki misteri yang telah banyak berkorban nyawa demi dirinya? 

P/s: Cerita ini turut mengandungi unsur-unsur penyiasatan yang ala-ala detective conan tu. Hukss . Action and love lah ni.

SofiaAdrina SofiaAdrina Nov 06, 2015
Makcik.. macam familiar ah citer ni... kau petik citer dgn adam eh???