Huruf

Huruf

98.5K Reads 4.9K Votes 39 Part Story
S. F. P By Shim_Yoo Updated Sep 10

"Buku ke-1 dalam TRIPLE H THE SERIES"

#TheWattys2016 winner

Ia mengisahkan mengenai satu kelompok yang kecil dengan gelaran HURUF (ALPHABET). Percaya atau tidak, mereka mempunyai kuasa ataupun keupayaan berdasarkan Huruf pada nama mereka.

Ia bermula apabila dua waris HURUF cuba untuk mencari dan mengumpulkan kesemua HURUF yang ada sebelum musuh menemui mereka terlebih dahulu. Mereka harus bertindak pantas dan melindungi mereka semua untuk dibawa pulang ke markas. Setiap daripada mereka langsung tidak tahu mengenai kewujudan puak HURUF. Maka, waris terpaksa bertindak.

Setelah mereka mengumpulkan kesemua yang mana hanya sebahagian sahaja yang berjaya diselamatkan, mereka kembali ke markas dan mendedahkan semua sejarah puak HURUF.

Apa yang membuatkan keadaan menjadi teruk, salah seorang daripada mereka menjadi pengkhianat dan meletakkan mereka semua dalam keadaan yang bahaya. Ia semakin teruk apabila salah seorang dari waris mati dibunuh sebelum perang bermula.


WARNING:::PLAGIARISME IS A CRIME!!

AsyrafAJ AsyrafAJ Jun 21, 2016
Sangat best 
                              Sebab susah nak cari novel fantasi di kedai 
                              Jadi ada ni 
                              Terima kasih ye
Handz_Blue Handz_Blue Oct 22, 2016
Best la! Tp kenpa diaorg kena cri Aieyn dulu sebelum msuk gua tu?
Adie91 Adie91 Oct 28, 2016
Prolog pun dah best . Ia buat org tak sabar nak tahu apa jadi bila mereka dah besar .
NanaRosey NanaRosey Jun 22, 2016
Aiyaaaa baru start baca, dah jatuh hati dengan cerita ni. Nice :D
photilogy photilogy Jun 12, 2016
Sorry nak tanya ni crita asal huruf ke sbb byk sgt crita huruf
miamendes07 miamendes07 Mar 02
I've heard about the novel people said the novel totally awesome !