Bukan Tak Suka

Bukan Tak Suka

36.3K Reads 888 Votes 10 Part Story
Karyaseni | Penulisan2u By karyaseni2u Updated Oct 21, 2015

Tajuk: Bukan Tak Suka 
Penulis: Ilmar Imia
Penerbit: Penulisan2u
ISBN: 978-967-0567-90-7
Harga: RM23 (Semenanjung) // RM26 (Sabah & Sarawak)
Terbitan : Oktober 2015
Diskaun : RM3
Postage : Percuma
Cara Beli : www.p2u.my @ Aplikasi Penerbitan Karyaseni

ELFIRA, si gadis santai dan selalu ceria. Namun, moodnya jadi tak menentu tatkala terpaksa berpasangan dengan DANISH, si studen repeater, untuk assignment kali ini. Bermacam-macam yang buruk dia dengar tentang lelaki itu. Tak datang kelas, pendiam dan sebagainya. Memang tak ngamlah dengan dia.

“Berilah nombor telefon, mak tiri.” - Danish

“Eee, suka-suka hati aje panggil orang mak tiri. Sejak bila pula saya kahwin dengan ayah awak?” - Elfira

Lantaran sikap Elfira yang gemar marah-marah dan garang, Danish sering memanggilnya dengan panggilan ‘mak tiri’. Pada mulanya Elfira tidak menyukai panggilan itu tetapi lama-kelamaan dia mula merasakan itu satu panggilan manja buatnya. Sikap Danish yang sentiasa tenang membuatkan dia mula berasa selesa apabila bersama dengan lelaki itu.

Saat hati mula berbunga-bunga cinta, Elfira mengambil keputusan untuk menjauhi Danish kerana dia yakin Danish sudah berpunya. Elfira sanggup menukar partner tugasannya dengan ANZALNA, sahabat baiknya, semata-mata untuk melupakan perasaannya itu.

Anzalna, si gadis cantik persis Neelofa yang menjadi pujaan ramai lelaki sehinggakan dia tidak suka ada orang yang lebih daripada dia terutamanya Elfira. Sungguh dia dengki dengan segala yang berkaitan dengan Elfira termasuklah Danish. Anzalna sanggup lakukan apa sahaja asalkan Danish menjadi miliknya. Anzalna juga tegar menyatakan kepada Danish bahawa Elfira sudah bertunang walaupun perkara itu tidak pernah berlaku.

 • bukantaksuka
 • generalfiction
 • ilmarimia
 • novelmelayu
 • novelterbaru
 • penulisan2u
Poiuppp Poiuppp Jan 08, 2017
Halo kak! Jikalau berkenan, baca cerita aku ya! Sekalian vote dan commentnya:)) Serta kritik dan sarannya.. Terimakasih banyakk
               https://www.wattpad.com/353344788-rela-1-dia