Cintakah dia

Cintakah dia

206K Reads 7.8K Votes 37 Part Story
ZaraLily1001 By ZaraLily1001 Updated Oct 16

" I nak you jadi isteri I"

Naura Bella terkedu. Fikirnya lelaki itu gila kerana tiba-tiba melamar dia untuk dijadikan isteri walaupun mereka tidak pernah kenal langsung.

Tetapi tidak bagi Luth Mikael. Melamar Naura Bella hanyalah satu misi untuk mendapatkan zuriat sebagai pewaris kepada empayar perniagaan yang telah dibina. Tiada istilah cinta dalam hidup seorang yang 'workcholic' seperti Luth Mikael. 

Bagi gadis naif seperti Naura Bella, lamaran Luth Mikael diterima biarpun dia jelas akan niat sebenar lelaki itu. Matlamatnya tanah yang ditinggalkan oleh arwah ayahnya perlu ditebus semula. 

Hidup bersama lelaki 'king control' seperti Luth Mikael menyesakkan dada. Usaha keras mendapatkan zuriat dijalankan biarpun tanpa rasa cinta di hati Luth Mikael. Namun tidak bagi Naura Bella. Rasa itu mulai wujud biarpun bibir terikat dengan janji.

Mampukah seorang 'heartless' seperti Luth Mikael berjaya dicairkan oleh si isteri Naura Bella?
#cerpen
#ceritaromantik

millah257 millah257 Jun 16
STPM tu dah kira bagus tau..Mungkin sbb kat Malaysia banyak U grad kut sebab tu rasa macam tak cukup hebat..but ask urself kalau dekat U GPA setakat Below 3 tu..apa yg hebat sangat..the least they can bangga sebab ada U cert/degree. Jangan putus harap..kesiannya. baru cerita dah simpati.
Yup tak dinafikan STPM sijilnya laku... yup i agree ada degree sapa pun bangga right..sekarang ada degree pun ramai tanam anggur how about lower than that? Maybe majikan sekarang nak skill yg penuh kemahiran not only know those theories. But i like your comment... nampak komen dari sisi lain..
ZaraLily1001 ZaraLily1001 Dec 24, 2015
insya-Allah saye cube ya dear.. agak busy skit...😂😂😂