Encik Suami Mat Salih Celup

Encik Suami Mat Salih Celup

99.8K Reads 4.4K Votes 17 Part Story
Yumi Hyra By YumiHyra Completed

Pertunangan yang diputuskan beberapa minggu sebelum tarikh ijab kabulnya, mengheret perkahwinan yang tidak diduga berlangsung antara Iman Amani dan Ian Hadif.

“So I am your replacement husband?”– Ian Hadif

“If you want to say so.” – Iman Amani

Bukan setakat encik suami mat salih celup itu tidak mahu dan mungkin tidak tahu berbahasa Melayu, sang umi mentua pula mula melantik Iman sebagai ketua projek ‘memelayukan’ si mat salih celup.

“What is selipar Jepun?” – Ian Hadif

“Japanese’s slippers.” – Iman Amani

“Oh… the one that they wear with their kimono?” – Ian Hadif

Iman Amani mahu pengsan!Tapi…Makin lama duduk dengan encik suami mat salih celup yang bermata menawan lagi nakal itu, cik hati Iman mula selalu buat larian marathon. Iman mula menidakkan rasa hati sendiri.Seganlah dia untuk mengaku apabila encik suami selalu cakap berpusing-pusing mengalahkan roller-coaster!


“It was not love at first sight at all, but love at a deeper sight.” – Ian Hadif

“Betul ke apa yang awak cakap tu?” – Iman Amani

“Cakap apa?” – Ian Hadif

“Pasal love at a deeper sight tu.” – Iman Amani

“Bila masa saya cakap macam tu?” – Ian Hadif


Tiba-tiba encik bekas tunang muncul semula, mahukan Iman kembali. Rumahtangga yang berwarna-warni mula hilang warnanya .Kemunculan model cantik jelita yang mengaku dirinya tunang kepada Ian membuatkan Iman mula pasrah dan reda. Iman mula menjalankan idea gilanya dan Ian semakin menjauhkan diri.

“To form an I squared, you need two I’s. That is why, this Ian needs his Iman.Without you, I am like the incomplete square number’s function.” – Ian Hadif

“Tell him that I love him, so much.”- ImanAmani.

Apakah yang harus dilakukan oleh Iman? Kalau ‘I kuasa dua’ perlukan dua huruf ‘I’, bolehkah hanya ada Iman tanpa Ian?

OheyAraa OheyAraa Jun 18
" dimana tasik berwarna biru ? " 
                              
                              " saya tak nampak lah. Boleh anda tunjukkan ? " 
                              
                              DORA TU KE ? 😂😂😂😂
Roseuniz Roseuniz Dec 26, 2015
Sy dah beli novel cerita ni dan ada follow blog anda.cerita ni memang best ..