Hantu Punya Bos!

Hantu Punya Bos!

28.6K Reads 915 Votes 16 Part Story
Dekna Lee By DeknaLee Updated Sep 09, 2015

BEKERJA sebumbung dengan Arrayyan Zainuddin, memang tidak pernah terlintas di fikiran Abby. Tambahan pula setelah mendengar kutukan Diela terhadap lelaki itu. Setiap hari, ada sahaja aduan yang Abby terima daripada Diela sehinggakan hatinya ikut menyimpan rasa benci terhadap lelaki bernama Arrayyan itu. 

“Kau tau tak pagi tadi, dia kutuk telinga capang aku ni? Dia minta aku buatkan dia air dalam gelas besar sebesar telinga aku ni. Hantu punya bos! Macamlah telinga dia lawa sangat! Telinga dia tu berkerepot macam keropok goreng!” ~Diela

Baru hari pertama Abby bekerja di situ, Arrayyan sudah naik gila! Setiap kali dia menjerkah, Abby ikut membalasnya dengan jerkahan, ‘hantu punya bos!’. Kadang-kadang Abby sertakan dengan bonus, iaitu penampar! Terkedu Arrayyan dibuatnya. Mujurlah Abby ada alasan! MELATAH! Kalau tidak sudah pasti tapak tangannya singgah ke muka Abby semula. 

Entah sejak bila, dari meluat tengok Abby, kini dia mahu melihat Abby selalu! Kewujudan Wandi membuatkan dia tidak tentu hala. Dia terpaksa mengambil langkah agresif dengan ‘mengheret’ gadis itu ke Melaka bersamanya untuk meluahkan rasa cinta yang baru berputik itu. Dapatkah Abby menerima bos yang berperangai hantu itu?

aleya_yaya03 aleya_yaya03 Jul 01, 2017
Haha best la citer nie sye ade novel dia yg real nanti buat la yg season 2
cahayaalya cahayaalya Aug 16, 2016
Citer ni Best.. Sy dh baca novel book dy.. Nanty akan kuar kat TV kn?? Tak sabar nk tgok...
AiraMazlan AiraMazlan Feb 12, 2016
Bestnya cerita ni kalau macam tu buat ka cerita yang kedua 
               buat yang seram. lagi