Skogsväktaren

Skogsväktaren

853 Reads 55 Votes 11 Part Story
LinaFrankenstain By LinaFrankenstain Updated Nov 29, 2015

En skogsväktare är en person som är utnämnd av Moder Natur att vaka och vakta över hennes avsedda skog. Väktaren måste sätta skogen i förstahand, framför sig själv och alla andra. Väktaren i sig är en speciell person, men sedan finns det de som är de speciella Väktarna, de som inte liknar någon annan Väktare - inte ens varandra. Ingen vet vilken den nästa Väktaren kommer att vara och ingen vet om det är en speciell Väktare. 
De speciella Väktarna kan skatta sig lyckliga, deras jobb blir lättare med vad de kan göra - men allting kommer med ett pris, även det som Moder Natur har givit dem som i en vänskaplig gåva.
Mattias levde ett helt vanligt liv, jobbade i en smedja, tjänade ihop med tillräckligt mycket pengar till brödfödan, hade ögon för en vacker rikemansdotter som han inte kunde få. Det var ett helt vanligt liv, i alla fall ända tills en händelse började skapa ett händelseförlopp som han inte kunde göra något åt. Innan han vet ordet av har han blivit indragen i ett krig som pågått i det dunkla och det undanskymda, gömt från allmänheten. Men trots att han tror sig veta mer än de flesta andra i världen, har han mycket kvar att lära och mycket kvar att se. Allting är inte alltid som det verkar.