Bukan Cinta Palsu

Bukan Cinta Palsu

146K Reads 7.9K Votes 57 Part Story
hereknownas By dahlyasilevon Completed

[Novel]
  
  Pagi yang kuanggap malang itu, menjadi permulaan bagi satu perkenalan baru.
  
  "Nah. You can take my IC, my company's card, my car's plate number or whatever yang boleh dibawa sebagai bukti. Ambil gambar semua tu, hantar kepada orang terdekat yang awak kenal. So, kalau jadi apa-apa pada awak, diorang boleh laporkan saya pada polis."
  
  Dan dia terus memunculkan diri dengan senyum di bibirnya, saban hari dalam hidupku.
  
  "Kalau jadi hero awak hari-hari pun saya sanggup. Your smile, sangat-sangat cantik dan pasti ada orang yang sanggup buat apa-apa aje untuk tengok senyuman tu setiap hari."
  
  Dan lagi...
  
  "So... boleh awak bagi nombor telefon awak, Cik Lina?" 
  
  Hinggalah...
  
  "I think I've fall in love with you already..."
  
  Dan saat itu, aku rasakan... dialah lelaki paling gila pernah aku jumpa.
  
  Tapi keikhlasan dia terbukti. Dia di sisiku sepanjang aku jatuh, cuba sehabis baik mahu bangkitkan aku, juga tetap tersenyum demi menguatkan aku. Hinggalah aku sah menjadi miliknya.
  
  Namun, kenapa saat kebahagiaan memuncak dan saat cintaku kepadanya kian menebal, kejujuran cintanya padaku selama ini diuji?
  
  Benarkah segalanya hanya palsu baginya? Senyum dia, tawa dia, pelukan dia, cinta dia dan rindu dia padaku hanya... dilakonkan?
  
            
  All Rights Reserved © - Dahlyasilevon
  August 2015 - Oktober 2016
  Highest rank - #36 in Teen Fiction

shibae_ shibae_ May 29
Aduhai, ini dah jujur betul xD kenapa tak bagi satu biodata je terus kahkahkah
shibae_ shibae_ May 29
Aduhai ni dah berani betul. Kalau orang lain haremm. Sesetengah Terus blah je tak nak tolong punn.
kilala_senorita kilala_senorita May 23, 2016
Balik ni nak buat2 jatuh tepi jalan la. Untung2 ada anak tan sri dtg perkenalkan diri. Rezekiiii 😁