Suami Satu Malam

Suami Satu Malam

81K Reads 704 Votes 6 Part Story
NaruzaManiche By NaruzaManiche Completed

Semua orang di dunia mengimpikan pasangan yang sempurna. Nak hidup bahagia katanya. Mana boleh ada cela. 

Sebak jugak haritu aku tengok kawan baik bersanding. syahdu pilu rasa. Masuk ni dah enam orang kahwin. Tinggal aku sorang saja. 

Bagi menghilangkan sepi yang bertandang aku decide nak bawa diri ke skate park. Boleh tengok budak skate tak ada masa depan tu main.

Elok aku jejakkan kaki dekat skate park terdengar pekikan suara halilintar kesuma dewi memecah gegendang. Sumbanglah beruk. Geram pulak aku dengar. Aku toleh ke belakang mencari sumber pekikan tadi. 

"SCREEEEETTTTTTTTTT. BANGGGGG!!!!"

Satu objek keras kuat menghentam belakang. Akibatnya aku jatuh terduduk mencium jalan. Berpinau mata aku tengok burung berkicau ditemani bintang mengelilingi kepala. Setannya, siapa yang langgar aku ni. 

"Dasar orang tua!."

Okay aku dengar ada orang mengata aku. Okay budak skate tak ada masa depan rupanya.

"Again?"

Aku sengaja suruh dia ulang. Aku orang tua? Ah, menyirapnya rasa. Siki...

No comments listed yet.