NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
(Uitverkoren) - De hoofdprijs (Wattys 2016 winnaar)

(Uitverkoren) - De hoofdprijs (Wattys 2016 winnaar)

47.6K Reads 3.8K Votes 39 Part Story
Femke By MissTop40 Completed

In het land waar Deia woont, moeten alle zestienjarigen in een gruwelijk spel tegen elkaar strijden om te bewijzen dat ze hun positie als inwoner van het land verdienen. Er is maar één manier om er zeker van te zijn dat je het overleeft: uitverkoren worden. Iedereen verwacht dat Deia dit jaar bij de uitverkorenen zal zitten. Tot ieders verbazing gooit de gevreesde consul Nestor niet alleen Deia maar ook zijn eigen zoon Arthur de arena in. Hierin strijden de overige zestienjarigen om de prijs die maar voor enkelen van hen weggelegd is: hun leven.

Cover gemaakt door @durban_skies 

Huishoudelijke mededelingen:
1.	Ik ben me ervan bewust dat dit verhaal een aantal gelijkenissen vertoont met De Hongerspelen. Daarom wil ik graag feedback van lezers over hoe het verhaal unieker zou kunnen worden. Schroom dus vooral niet om lekker veel commentaar te geven. Blijf hierin alsjeblieft wel netjes. Als je er niks aan vindt, mag je dat best zeggen, maar doe dit dan op een normale manier. Echter zijn er ook een heleboel elementen die ik zelf heb verzonnen en waar ik veel tijd en moeite in heb gestoken, dus ik zou het waarderen als je deze niet kopieert.
2.	De hoofdstukken zijn opgesplitst omdat ik ze anders te lang vond voor Wattpad. Dit is best lelijk, maar het is niet anders. Soms kan een stuk dus bijvoorbeeld midden in een gesprek stoppen. 
4.	Bij deze serie hoort ook een Pinterest-bord: https://www.pinterest.com/femke91/uitverkoren-trilogie/. 
5.	Er komt een extra boekje bij deze serie, dit heet 'Uitverkoren - De extra's'. Hierin komen dingen als dagboekfragmenten van verschillende personages en interviews met personages. 

Eerste versie: 2014
Publicatie: 2015-2016

Vond je dit verhaal leuk? Lees dan ook het vervolg, 'De chaos', of 'Dag des Oordeels'.

Heel mooi geschreven en een echte aanrader voor Hunger Games fans. 😍
NaomiSanora NaomiSanora Apr 09
... Welke ziel zou zich niet voor zo'n dag willen verstoppen? *zoekt een hol in de grond en verdwijnt voor de rest van de dag*
NaomiSanora NaomiSanora Apr 09
Klimmen in bomen is gewoon leuk! Of in een lantarenpaal (deed ik vroeger toen ik nog klein was samen met mijn broer, waardoor het hele ding nu nog scheef staat😂)
___armel___ ___armel___ Apr 10, 2016
Wat een mooi verhaal zeg! Maar zouden jullie ook mischien mijn verhaal willen lezen?
RianneMCR RianneMCR Aug 01, 2016
Hey, diet my wattpad raar of heeft je verhaal geen achterflap meer?
JipHuisintveld JipHuisintveld May 09, 2016
Ik vind je schrijfstijl erg leuk
               Zou je mijn boek willen bekijken en tips geven hij heet Weetnoggeennaam omdat ik nog geen naam weet😊 
               http://my.w.tt/UiNb/5B2WY6gRet