ONE-SIDED-LOVE

ONE-SIDED-LOVE

26.9K Reads 3.2K Votes 21 Part Story
Isabellé By zack_kai Updated 5 days ago

Kisah cinta Kim Eunji tidak pernah berjaya. Semuanya hanya one-sided-love. Atau lebih sadis, 'bertepuk sebelah tangan'. 18 tahun. Not even once, her love have been reply. 

Menyukai orang yang tidak mampu membalas kembali rasa itu. Sangat menyakitkan. Sangat pedih. Sangat memilukan. 

Lebih tragik, jika harapan palsu yang diberikan. Layanan istimewa yang diberi disangkakan hanya diri ini yang merasai. 

'Atau adakah aku yang bodoh? Aku yang buta? Menyalah ertikan semua yang aku rasai. Yang sebenarnya tiada apa-apa maksud bagi kau.'

Tidak cukup dengan itu, terciptanya sebuah jurang. Jurang yang sangat besar sehingga tidak mampu untuk diraih. 

'Aku anggap kau kawan.'
'Kau dah macam adik aku sendiri.'

Perasaan suka yang hanya disimpan di dalam hati, tidak dapat diungkapkan lagi kini.

'Aku penat. Aku letih. Wahai hati. Berhentilah dari mudah jatuh hati pada mana-mana lelaki yang belum tentu menjadi milikku.'

24 JULAI 2015-(ONGOING)

Credits to @OnMyDreamU_U for this lovely cover

SS_Arnirah SS_Arnirah Sep 11
Baru start tapi dah nampak dah deep hurt nya.. cerita ni hampir sama dgn hidup realitiku...
Part nie paling perit!!aq dh pernah kena...cerita tentang crush sendiri tup² dia couple ngan crush kita sendiri..waktu tu memang dpt rasakan diri nie seorang yf bodoh..
SyieraAisy SyieraAisy Jan 02
baca chapter ni rase mcm eunji tu aq pulok...sedihnye apabila dikenangkan kembali...x pela dah x ade jodoh...
-Baekcon -Baekcon Dec 21, 2015
i feel you eunji bcs aku pun  pernah kena mcm ni . tpi bukan la mse aku 11 tahun :3
Hunnie_Yehet Hunnie_Yehet Jul 29, 2015
Lirik lagu kahkahkah..cerita ni mcm based on true story je??? Kan???