NEW: Introducing Tap. Addictive chat stories for your 📲 Now in 10 languages
DOWNLOAD NOW!
Babysitter Yang Terbaik

Babysitter Yang Terbaik

163K Reads 6.7K Votes 34 Part Story
Sizee (CZ) By CahayaZawanah Completed

" Hey hey! Kau nak gi mana tu? " 
" Nak sambung kerja aku lah. Nak kemana lagi? yang kau masih disini kenapa? tak pergi kerja ke prince? "
" Ikut suka hati aku lah. mula ri ni, aku nak kau cuci baju-baju kotor aku kat bilik tu. " 
" apa?! kau ingat aku ni pembantu kau? aku ni hanya babysitter! Kau gila ke? " 
" Kau.. semakin kurang ajar kat bos kau eh? "
" Dah bos aku yang awal-awal kurang ajar, nak tunjuk hormat lagi ke depan dia? " 
" Kau ni kan, mentang-mentang lah kuasa pemecatan tu ada di tangan akak aku. kalau tak.. dari mula kaki kau sentuh rumah ini, sudah ku halau kau habis-habisan ! " 
*********
Zara terima bahawa dia datang jauh-jauh hanya untuk jadi babysitter tapi apa yang dia tidak dapat terima ialah melihat Adam dengan adik-adik tirinya tidak semesra yang dia jangka hanya kerana perbuatan masa lalu ayah mereka. Lalu Zara pun memulakan misi nya untuk merapatkan mereka. Tetapi dalam menjalankan misi itu, Zara menyedari bahawa ada rahsia yang selama ini Adam tidak tahu. Rahsia yang mungkin akan membawa kehancuran dalam keluarga itu buat kedua kalinya. Dia coba menyimpan rahsia itu dari Adam tapi apa kan daya, rahsia itu akhirnya terbongkar. Bagaimana kah penerimaan Adam tentang rahsia itu? Dapatkah dia memaafkan orang yang disayangi nya termasuk Zara?

#tulis masa zaman kanak-kanak, jadi excuse every mistakes/typos/merapu/tak masuk akal dalam cerita ni. haha. saya pun malu nak baca balik. one day, saya nak delete. ^^ tapi apa2pun, cerita ni sangat disukai ramai! nak baca or not, your choice. Tapi dialu2kan baca cerita saya yang kedua. The RunAway Wife. ;) Yang penting, semua cerita saya tak cliché. TQ somuch! Lots of love, CZ. ❤

nadrashid nadrashid Jul 13, 2016
Bahasanya mcm cmpuran sabah , mujur aku bangsa brunei , merati jua .. batah sudah ku kan mencari bacaan yg di selitkan bahasa brunei . Good job writer 👍
rayyrahieymah rayyrahieymah Feb 01, 2016
aihh pning sy bca.. haha baru sy thu bhasa brunei tu mcm mna.. haha btw crita ni mcm best jer..
ydmulk ydmulk Dec 15, 2015
saya suka bahasa brunei.sedap bunyinya. sekurang kurangnya dapat juga belajar bahasa lain dari bahasa malaysia dan mandarin. ;)
CahayaZawanah CahayaZawanah Oct 26, 2015
hahaha i know. tapi durg punya character smpai sini saja. haha. nanti ada lagi tu si yaya sama so Zara. hehe.
alutazaron alutazaron Sep 11, 2015
takpe ckp dlm bahasa Brunei pun,yang penting kita kongsi bersama  hahahaha sama-sama belajar peace haha
CahayaZawanah CahayaZawanah Jun 25, 2015
Waah thankyou Ainnieimani_96 sebab jadi first person yang vote and comment kita punya. :D InSha Allah later saya update k. Thankyou! kalau best, boleh share kat kawan2  yee. :D