Story cover for Dendam yang Menjerat HATI by SitiSarah818743
Dendam yang Menjerat HATI
  • WpView
    Reads 529
  • WpVote
    Votes 2
  • WpPart
    Parts 14
  • WpView
    Reads 529
  • WpVote
    Votes 2
  • WpPart
    Parts 14
Ongoing, First published Jun 03, 2025
"Dia datang bukan membawa cinta... tetapi dendam yang menyala."

Aqil Rayyan tidak pernah mengimpikan bahagia. Hatinya telah lama mati bersama luka masa silam yang masih bernanah. Demi membalas dendam terhadap lelaki yang menghancurkan keluarganya, Aqil membuat keputusan kejam - mengahwini anak perempuan lelaki itu, Hannah Irdina, gadis suci yang tidak bersalah.

Perkahwinan itu menjadi medan seksa untuk Hannah. Dicaci, dihina, bahkan dipukul - semuanya tanpa tahu sebab. Namun, kesabaran dan kelembutan Hannah perlahan-lahan merobek tembok ego Aqil. Bila cinta mula tumbuh dalam hati yang penuh kebencian, Aqil mula kehilangan arah.

Tapi... mampukah cinta lahir dari dendam yang dalam? Dan bila rahsia terbongkar, masih adakah peluang untuk sebuah keampunan?
All Rights Reserved
Sign up to add Dendam yang Menjerat HATI to your library and receive updates
or
#54slowburnromance
Content Guidelines
You may also like
Takdir Kita Tercipta [ C ] by flowerzeus
80 parts Complete
『 ᴋᴀʀʏᴀ ᴘᴇʀᴛᴀᴍᴀ ʙʏ ғʟᴏᴡᴇʀᴢᴇᴜs 』 sᴛᴀᴛᴜs : complete ᴄᴏᴠᴇʀ ʙʏ ; @Aizack_Mesle ━━━━━━━━━━━━━━━ Pertemuan yang terjadi telah meruntuhkan dinding kekuatan yang dibina sejak lima tahun lamanya. "Yes, do I know you?" "...Abang takkan terpedaya dengan cara tu..." Jejaka yang ditemuinya di Australia dulu sudah dijadikan suami. Namun, setelah tiga bulan bersama mereka terpaksa berpisah. Tunduk dan patuh pada keadaan. Lima tahun ditinggalkan, kini Ziyad Ar Aqasha kembali demi memburu cinta sejatinya yang hilang. Di sisi lain pula, si gadis bernama Aireen Amanda sudah tekad untuk maju ke hadapan. Janjinya pada diri sendiri adalah untuk tidak bertemu lagi dengan lelaki itu. Tapi janji hanya tinggal janji apabila situasi yang tidak terduga telah mempertemukan dia dan Ziyad semula. Saat itu, dunia yang disangka akan indah kembali gelap. "Apa semua ni?" "...Reen masih lagi isteri abang yang sah" "What exactly is that supossed to mean? Mustahil..." Dendam Aireen bukan satu mainan. Dia tegar mengalihkan cintanya kepada lelaki lain. Baginya, bertemu semula dengan Ziyad hanya membangkitkan luka lama. Parut yang tinggal berbekas akan berdenyut kembali. "What should I do, Aryan?" "Kita kahwin..." Hadirnya antagonis baru menambahkan lagi ujian dalam takdir yang telah tercipta. "Ziyad, I miss you" "You dah tak sayangkan I lagi?" "Sayang I tak pernah berubah..." "...I love you. Always" "Hai papa..." "...love you, my dear" Siapa dia? Adakah kehadirannya akan melumpuhkan semangat Ziyad untuk merebut hati Aireen kembali? Bagaimana pula dengan hubungan Aireen bersama Aryan? ━━━━━━━━━━━━━━━ Vote sekali tau!
A² [C] by petalsbyprose
42 parts Complete
Rindu datang tidak bertamu. Menagih kasih yang kian berganti luka. Saat dirinya mulai menerima hadirnya si peneman hati, ribut sekali lagi membadai jiwa. Takut untuk menerima kebenaran dek masih tenggelam dengan janji manis palsu. Hidup Hana Aqila yang dulunya hanya bertemankan keluarga dan sahabat mula dihiasi dengan senyuman indah dilengkapi lesung pipit yang menawan. Jika dulu hatinya tertutup rapat, kini dia mula membuka ruang kepada Aqil Aryan untuk menjadi penghuni tetap. "Hana, what if saya tak nak jadi kawan awak? What if saya nak jadi lebih daripada tu?" - AQIL ARYAN Namun, ke manakah hilangnya janji manis terlebih semut yang meniti dari bibir lelaki itu? "Kenapa sampai boleh jadi macam ni? Kenapa Aqil buat aku macam ni? Kenapa dia rahsiakan semuanya daripada aku selama ni? Dia tak sayang aku ke?" - HANA AQILA "Sebab dia sayang kaulah dia buat macam ni." - ARIZ AYDEN Di saat hatinya terbuka untuk Aqil Aryan, lain pula yang dia terpaksa terima. Hakikat sebenar yang tidak pernah terlintas oleh akal fikirannya. Rahsia apa yang tersimpan sehingga menyebabkan Hana jadi makin tak tentu arah? Bagaimanakah penghujung jalan cerita mereka berdua? Akan hadirkah sinar baru yang mencantumkan semula dua keping hati yang telah rapuh? ✍🏻Trigger warning alert: depression but not too deep, light mental health disturbance cehh❗ ✍🏻 No Plagiat, idea originally from my cracked little brain ❌ ✍🏻 Jgn lupa support maceh2 !!! ✍🏻 Yang mana baik bolehlah dijadikan teladan, yang mana buruk tu buang jauh ke sempadan ^^
MI CUORE (OG) by atiyatya
75 parts Ongoing
"Apabila dua hati yang terluka tinggal di bawah satu bumbung, siapa yang akan menyerah terlebih dahulu - dia yang membenci, atau dia yang disakiti?" Hairy Haider pernah mencintai sepenuh jiwa. Namun selepas kematian isterinya dalam satu tragedi, cintanya mati bersama wanita itu. Yang tinggal hanyalah seorang lelaki dingin, angkuh, dan penuh dendam terhadap dunia. Dipaksa berkahwin dengan Hanna Helina bukan sesuatu yang dia mahukan. Bagi Haider, gadis itu hanyalah beban yang dipaksa masuk ke dalam hidupnya. Tidak dialu-alukan. Tidak dihargai. Hanna pula tidak pernah meminta perkahwinan ini. Namun demi keluarga, dia taat. Dia cuba menerima takdir sebagai isteri kepada lelaki yang hanya tahu menyakitkan hati. Walaupun serumah, mereka tidur berasingan. Bertahun pun tidak, Hanna sudah tahu, cinta bukan sesuatu yang akan mudah dia terima dari lelaki itu. Namun dia tetap bertahan. Dia percaya, jika terus ikhlas dan sabar, mungkin tembok es yang membeku itu akan cair juga satu hari nanti. Tapi realitinya tak semudah harapan. Haider terus menyakiti. Terus mencemuh. Terus membandingkan dirinya dengan arwah yang tidak akan pernah dia kalahkan. Sementara Hanna berperang dengan air mata setiap malam, Haider pula berperang dengan bayang silamnya sendiri. Dia nampak segala kebaikan Hanna. Dia tahu dia kejam. Tapi terlalu banyak yang dia pendam. Terlalu takut untuk jatuh cinta lagi. Terlalu ego untuk memulakan. Sehinggalah satu malam yang sunyi, Hanna akhirnya akur pada takdir. "Saya dah penat hidup macam ni, lepaskan saya."
 𝐅𝐚𝐭𝐡𝐍𝐚𝐝𝐞𝐞𝐧 | ON GOING by thearrie
20 parts Ongoing
Waldan Hulaif Alfatih x Khawla Nadeen Elzahra 🩶 WALDAN HULAIF ALFATIH - Seorang anak yang baik. Taat kepada kedua-dua orang tua. Dia juga telah diterapkan dengan agama sejak kecil lagi. Membesar dalam keluarga yang bahagia. Serba serbi cukup. Penuh dengan kasih sayang. Mawaddah warahmah. KHAWLA NADEEN ELZAHRA - Membesar dalam keadaan keluarga yang mengejar dunia bukanlah mudah. Dia perlu turuti segala kemahuan kedua-dua ibu bapa. Kasij sayang yang sepatutnya dirasai olehnya sebagai anak bagaikan hilang. Dia hidup dalam keadaan tertekan kerana kurang kasih sayang dan perhatian daripada orang tua. Dia bersyukur kerana masih diberi seorang abang. Khalaf. Khalaf sentiasa bersamanya. Disaat dia sudah penat, Khalaf datang untuk menyuruh dia bangun. Perkahwinan di antara Waldan dan Khawla adalah peraturan daripada keluarga. Khawla berat untuk menerima Waldan sebagai suaminya. Sekalipun hati dia terukir nama Waldan. Tetapi, siapa boleh menerima takdir? Kun Fayakun. Jika itu adalah jodoh yang tertulis di Luh Mahfuz siapa dia untuk menidakkan? "Assalamualaikum, zaujah saya." - Waldan "Abang, abang sayang saya tak?" - Khawla Tidak ada rumah tangga yang sentiasa bahagia hingga ke hujungnya jika tidak diuji. Mereka diuji dengan keselamatan Khawla apabila Suhaila iaitu kawan baik Khawla suatu ketika dahulu muncul. Kata orang, jangan berumah ditepi pantai jika takut dibadai ombak. Samalah seperti alam perkahwinan. Jangan berkahwin kalau takut nak selesaikan masalah yang besar lagikan rumit. "Suami kau tu sebenarnya tak baik. Tengoklah apa dia buat belakang kau." - Suhaila "Jauhkan diri kau daripada Waldan." - Arik Nasr Adakah Khawla mempercayai kata-kata dusta daripada Suhaila? Atau dia percayakan suaminya? Atau dia memilih untuk melarikan diri daripada masalah?
Tolong Lindungi Dia  by Syrah_21
81 parts Complete
Adryan Qhasaff - Sebut sahaja nama, satu Kuala Lumpur kenal dia. Orang ternama macam dia, mana tak nya orang kenal. Syarikat AQ's Holding. Perwatakan dingin serta kekacakan dia sering menjadi tumpuan para wanita. Malah ful pakej yang mana dia mempunyai seorang anak lelaki bernama Adam Qhalish. Nur Hanna Arlana - seorang doktor yang cantik dan perilaku yang baik sering menjadi pujaan pujangga diluar sana. Dia adalah seorangyang ceria dan suka menghiburkan orang disekelilingnya. Namun siapa sangka, pertemuan mereka melancarkan peperangan yang bermula dari doktor Hanna merawat anak pemilik AQ's holding itu! Tamabhan lagi, adik Adryan Qashaff memberi tempoh mencari calon isteri dalam masa 6 bulan! "Kahwin dengan aku." - Adryan Qashaff. "Oh, Awak rasa boleh ke lamar orang yang hanya berjumpa tiga kali sahaja ? Secara terserempak." - Hanna Arlana. "Siapa kata kalau orang berjumpa secara terserempak tiga kali tak boleh kahwin dengan pilihan yang tepat ? Sedangkan orang kat luar sana boleh kahwin hanya sekali je terserempak dengan orang yang bukan pilihan tepat. Sedangkan awak juga boleh date for 10 years and still draw a line with each other." - Adryan Qashaff. Bak kata orang, air tidak ada yang pasang dan surut. Rumahtangga mereka bergoyah kerana kehadiran Nik Zafriel, Damia dan keluarga kandung Hanna kembali. Bahkan juga Tiger yang tidak putus asa mengganggu rumahtangga mereka. "Saya rasa saya dah silap pilih awak, Hanna... Saya fikir awak boleh bahagiakan saya seperti arwah... Awak curang dengan saya, awak buat kepercayaan saya hancur macam tu sahaja. Awak yang pupuk rasa benci dalam diri saya sekarang ini, Hanna..." -Adryan Qashaff. Dapatkah Qashaff pertahankan rumahtangga dia? Dapatkah Hanna melalui semua ini? Bersatu kembali kah mereka? #Tolonglindungidia #1st ranking (comel) 2021
Bertahan demi cinta by Una-wr
19 parts Ongoing
Tengku Rayyan Hakimie, seorang anggota PASKAL. Merupakan seorang lelaki yang dingin dan tidak pernah tertarik kepada mana-mana perempuan,kerana dia masih sakit mengenang ketulusannya yang disia-siakan dulu. Namun begitu,hatinya sudah lama dicuri oleh seorang gadis yang dia khawini sewaktu masih sekolah. Nur Arianna Humaira,seorang gadis yang ayu dan lembut. Namun siapa sangka,disebalik wajah cantiknya itu,tersimpan seribu masalah yang dipendam. Pertemuan yang tidak dijangka,membuatkan cinta mula tumbuh. Setelah lama berkawan, Rayyan membuat keputusan untuk melamar gadis itu dan mereka pun bertunang. Namun,setiap jalan itu,tidak semesti lurus. Banyak rintangan yang mereka lalui sehingga lah berkahwin. Perkahwinan yang indah itu tidak selamanya bertahan,atas dasar cita-cita, Rayyan membuat keputusan untuk pergi jauh dari Ariannna demi impiannya untuk menjadi seorang anggota PASKAL. Setelah betahun-tahun lamanya berpisah,mereka kembali bertemu asbab takdir. Namun, pertemuan itu bukan selalunya indah. Banyak cabaran yang dilalui oleh Rayyan untuk mendapatkan kembali Arianna. Termasuklah kembalinya seorang jejaka yang amat dikenali oleh Arianna telah menghantui hidupnya. Jejaka itu juga merupakan salah satu musuh ketat PASKAL buat ketika itu. "Jangan Rayyan..luka yang awak beri,masih berdarah dan susah untuk dihapuskan" "Dan hidup saya tak seindah awak fikir..banyak cabaran yang saya kena tempuh"- Arianna "No Arianna..saya bersedia untuk merawat kembali luka awak,sehinggalah awak akan kembali ke pelukan saya dan saya bersedia untuk menghadapi semua cabaran,asalkan awak yang saya pertahankan...Honey"- Rayyan Mampukah mereka bertahan demi cinta? start:10.December.2025 Jangan copy! Dosa!
You may also like
Slide 1 of 9
Takdir Kita Tercipta [ C ] cover
A² [C] cover
Mentua Aku Sporting cover
Isteri Yang diBeli cover
MI CUORE (OG) cover
 𝐅𝐚𝐭𝐡𝐍𝐚𝐝𝐞𝐞𝐧 | ON GOING cover
Tolong Lindungi Dia  cover
Bertahan demi cinta cover
Penghulu Bidadariku S1 : Aisyah Humaira cover

Takdir Kita Tercipta [ C ]

80 parts Complete

『 ᴋᴀʀʏᴀ ᴘᴇʀᴛᴀᴍᴀ ʙʏ ғʟᴏᴡᴇʀᴢᴇᴜs 』 sᴛᴀᴛᴜs : complete ᴄᴏᴠᴇʀ ʙʏ ; @Aizack_Mesle ━━━━━━━━━━━━━━━ Pertemuan yang terjadi telah meruntuhkan dinding kekuatan yang dibina sejak lima tahun lamanya. "Yes, do I know you?" "...Abang takkan terpedaya dengan cara tu..." Jejaka yang ditemuinya di Australia dulu sudah dijadikan suami. Namun, setelah tiga bulan bersama mereka terpaksa berpisah. Tunduk dan patuh pada keadaan. Lima tahun ditinggalkan, kini Ziyad Ar Aqasha kembali demi memburu cinta sejatinya yang hilang. Di sisi lain pula, si gadis bernama Aireen Amanda sudah tekad untuk maju ke hadapan. Janjinya pada diri sendiri adalah untuk tidak bertemu lagi dengan lelaki itu. Tapi janji hanya tinggal janji apabila situasi yang tidak terduga telah mempertemukan dia dan Ziyad semula. Saat itu, dunia yang disangka akan indah kembali gelap. "Apa semua ni?" "...Reen masih lagi isteri abang yang sah" "What exactly is that supossed to mean? Mustahil..." Dendam Aireen bukan satu mainan. Dia tegar mengalihkan cintanya kepada lelaki lain. Baginya, bertemu semula dengan Ziyad hanya membangkitkan luka lama. Parut yang tinggal berbekas akan berdenyut kembali. "What should I do, Aryan?" "Kita kahwin..." Hadirnya antagonis baru menambahkan lagi ujian dalam takdir yang telah tercipta. "Ziyad, I miss you" "You dah tak sayangkan I lagi?" "Sayang I tak pernah berubah..." "...I love you. Always" "Hai papa..." "...love you, my dear" Siapa dia? Adakah kehadirannya akan melumpuhkan semangat Ziyad untuk merebut hati Aireen kembali? Bagaimana pula dengan hubungan Aireen bersama Aryan? ━━━━━━━━━━━━━━━ Vote sekali tau!