HUJAN DI KALA SENJA

HUJAN DI KALA SENJA

  • WpView
    Reads 7,427
  • WpVote
    Votes 696
  • WpPart
    Parts 17
WpMetadataReadOngoing
WpMetadataNoticeLast published Sat, Dec 6, 2025
WpInfo
Fiction
Social Themes
"Kalau aku tak boleh buat, macam mana ?" "Izz...tak ada manusia yang sempurna." 🌦️🌦️🌦️ Dia Izdihar Hafiz. Anak muda yang hidup dalam dunia yang penuh luka dan persoalan. Izdihar sering menjadi mangsa kebencian yang tidak difahaminya. Puan Maryam seolah-olah melihat dirinya sebagai bayangan seseorang yang cuba dilupakan. "Kalau aku tahu dari kecil sebegini rupa, dah lama aku pijak-pijak kau biar mampus." Kehidupan Izdihar mula berubah apabila dia menemukan sesuatu yang menggetarkan hatinya. Tinggalan masa silam yang diam-diam menuntut perhatian. Sejak itu, Izdihar sedar bahawa ada bahagian dalam hidupnya yang belum pernah benar-benar dia kenal. "Aku...mana pernah cukup baik untuk ummi." Dalam perjalanan mencari jawapan, Izdihar mendapati dirinya terperangkap antara kebenaran, konflik keluarga, dan luka silam yang sukar disembuhkan. Tetapi, adakah pencarian ini akan membawanya kepada jawapan yang diinginkan ? Atau, adakah dia hanya sekadar akan tenggelam dalam hujan kenangan yang tidak pernah reda ?
All Rights Reserved
#81
rain
WpChevronRight
Join the largest storytelling communityGet personalized story recommendations, save your favourites to your library, and comment and vote to grow your community.
Illustration

You may also like

  • Hujan Rinduku (Keluarga, Cinta, dan Impian) ☑️
  • Semesta Yang Melarang (C)
  • MILIK MEGAT ZILL QAYYUM (TERBIT)
  • DIA CINTA YANG LUAR BIASA
  • Untitled Dream
  • Eyes Contact [Jefri Nichol]
  • Trauma
  • The World I Never Knew

Asyifa Safitri, gadis pecinta hujan dan senja yang memiliki banyak impian di hidupnya, ia suka menuliskan mimpi-mimpinya di buka diary kesayangannya. Dibalik sifat cerianya ternyata ada luka terpendam yang membuatnya berubah jadi gadis rapuh. Seperti pelangi yang tak indah bila hanya memiliki satu jenis warna, sama seperti dirinya yang tak ada artinya tanpa keluarga. Keluarga yang selalu di bangga-banggakannya ternyata telah menorehkan luka di hatinya. Namun, keluarga tetaplah tempat baginya untuk pulang, ia bertekad untuk mengembalikan keluarganya seperti semula, di bantu oleh sahabatnya yang bernama Fikri, mereka membuat misi-misi rahasia. Ada kisah jatuh bangun yang mereka hadapi, kisah persahabatan, cinta, dan impian membuat salah satu dari mereka pergi dan malah menghentikan misi-misi rahasia mereka. Akankah Shifa berhasil mengembalikan keadaan keluarganya kembali? Akankah mimpi-mimpi yang selalu ia tuliskan di buku diary itu akan menjadi kenyataan atau sebatas angan-angan saja? Dan bagaimana kelanjutan misi, cinta dan persahabatan Syifa dan Fikri setelah salah satu dari mereka memilih untuk pergi? Temukan jawabannya di bab-bab berikut ya! . . Pastikan sebelum baca kalian udah follow akun ini terlebih dulu ya! Terimakasih sebelumnya😊 . . . Cerita ini murni hasil pikiran saya sendiri. Jadi mohon kerjasamanya untuk tidak MENJIPLAK atau PLAGIAT karya ini karna butuh perenungan yang lama bagi saya menciptakan satu karya ini. Mohon dibaca, ambil baiknya, buang bila ada yg buruknya. SAY NO JIPLAK. Terimakasih. Bila masih ngeyel buat JIPLAK/PLAGIAT karya ini! Hati-hati tanggung jawabnya nanti di akhirat! . . Ini cerita pertama author, jadi mohon dimaklumi bila banyak kesalahan tanda baca dan EYD. Athornya masih belajar🙏 Thankyou. Peringkat 1. #secret 28/9/21 1. #infidelity 14/11/21 2. #deardiary 10/11/21 5. #familysecrets 12/11/21 3. #hijrah 18/06/23 1. #rindu 25/11/23

More details
WpActionLinkContent Guidelines