Between Us

Between Us

  • WpView
    Reads 290
  • WpVote
    Votes 41
  • WpPart
    Parts 10
WpMetadataReadOngoing
WpMetadataNoticeLast published Wed, Apr 23, 2025
Ian Noa Eltasya cuma nak hidup biasa-biasa. Masuk sekolah elit, dapat keputusan bagus, dan... jauhkan diri dari drama. Tapi drama datang juga - dalam bentuk silap daftar asrama. Dan silap bilik. Dan silap roommate. Tengku Aadyan Suhair. Pagi tu? Jeritan. Drama. Tuala. Panik. Bila identiti sebenar Ian terbongkar, semuanya meletup. Dia segera dipindahkan ke asrama perempuan, tapi damage dah dibuat. Sekarang, dia sekelas dengan Aadyan. Dan dengan geng pelik-pelik kelas 4 Ruby. Setiap hari rasa macam survive satu episod baru-ada yang manis, ada yang menyakitkan hati, dan ada yang... buat jantung degup pelik. Dalam dunia Crownz Academy yang penuh rahsia, hierarki pelik, prank besar-besaran, dan geng pengawas yang macam James Bond versi sekolah - Ian mula belajar satu perkara: Kadang-kadang, orang yang paling kau benci... adalah orang yang paling faham kau. Dan hati? Dia memang suka buat hal. #ExroommateFromHell or #BoyILove?"
All Rights Reserved
#30
schoolromance
WpChevronRight
Join the largest storytelling communityGet personalized story recommendations, save your favourites to your library, and comment and vote to grow your community.
Illustration

You may also like

  • Kau, Aku dan Sahabat?
  • Me and My Boys
  • Mr. Nobody
  • Awak Ada Saya!
  • The Teacher is My Husband
  • Buih di Awangan ✓
  • Cikguku Crushku
  • [DR6] Gadis Dakwah vs Mamat Pervert?
  • THE ONE [C]

Tidak menyangka bahawa rakan sekolah yang hanya dikenali sebagai 'rakan' akan menjadi sebahagian dalam hidup Nayla. Saufi Aydan, seorang lelaki yang mempunyai paras rupa yang sangat dikenali di sekolah dengan perwatakkan 'introvert'. Memegang jawatan yang besar di sekolahnya membuatkan dia diminati oleh perempuan-perempuan khususnya yang menginginkan lelaki perwatakkan sepertinya itu. Lain pula dengan perwatakkan Nayla yang boleh dikatakan kontra dengan Saufi. Dia hanyalah seorang gadis biasa, tidak dikenali seperti Saufi. Perwatakkannya yang 'crackhead' juga berlawanan dengan Saufi yang sangat pendiam. Nayla sebenarnya juga separuh 'introvert' separuh 'extrovert'. Nampak kan complicated nya si Nayla. Dia hanya menunjukkan perwatakkan gilanya dengan kawan rapatnya sahaja. Tidak menyangka 'langit' dan 'bumi' ini akan saling melengkapi hidup satu sama lain. Hanya bermula melalui pandangan kemudian mula terbit rasa sayang. Bermula dari kawan, kemudian menjadi sahabat. Akhirnya tewas juga dalam memendam perasaan. Dapatkah mereka mengekalkan persahabatan dan percintaan mereka? Ataupun mereka kembali kepada strangers but with memories?

More details
WpActionLinkContent Guidelines