Duri di antara kita | OG
  • Reads 175,192
  • Votes 8,247
  • Parts 63
  • Reads 175,192
  • Votes 8,247
  • Parts 63
Ongoing, First published Nov 09, 2024
7 new parts
Rose, seorang gadis muslim yang taat, bekerja keras di sebuah kafe. Kehidupannya berubah apabila dia bertemu Leo, seorang anggota kumpulan gelap yang misterius. 

Setelah pertemuan yang tidak dijangka, Leo tertarik pada Rose yang penuh ketenangan, sementara Rose merasa terancam dengan kehidupan gelap Leo.

"Auch, sakit." -Rose

"Are you okay?!" -Leo 

Leo yang terperangkap dalam dunia gelapnya itu mula meragui pilihannya dan tertanya-tanya apakah ada jalan keluar. Dia mulai mempertimbangkan untuk memeluk Islam, terutama selepas mengenali Rose.

Rose, walaupun mula jatuh cinta pada Leo, berdepan dilema. Apakah dia boleh menerima tentang kehidupan Leo? Kuatkah dia untuk menghadapi pelbagai risiko?

Mampukah Leo dan Rose menghadapi perbezaan dunia mereka, atau adakah cinta mereka akan musnah kerana takdir?
All Rights Reserved
Table of contents
Sign up to add Duri di antara kita | OG to your library and receive updates
or
Content Guidelines
You may also like
𝐌𝐢𝐤𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐲𝐚𝐬𝐡 | OG by eyreshaa_
20 parts Ongoing
𝐬𝐩𝐢𝐧-𝐨𝐟𝐟 𝐙𝐀𝐇𝐄𝐄𝐍 𝐀𝐈𝐌𝐀𝐍 [ 𝑶𝒏 𝒈𝒐𝒊𝒏𝒈 ] ➳ Known as His Precious Sweetheart 𝑴𝒆𝒏𝒄𝒊𝒏𝒕𝒂𝒊 𝒌𝒂𝒎𝒖 𝒂𝒅𝒂𝒍𝒂𝒉 𝒉𝒂𝒍 𝒕𝒆𝒓𝒊𝒏𝒅𝒂𝒉 𝒃𝒖𝒂𝒕𝒌𝒖 𝐌𝐢𝐤𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐲𝐚𝐬𝐡 - Seorang jejaka yang memiliki paras rupa yang cukup sempurna. Berumur 30 tahun & patuh pada arahan ibu ayahnya. Tidak pernah menderhaka, dan sentiasa lemah lembut dengan ibunya. Kelihatan dingin, namun ada taman di hati tatkala gadis yang nakal itu sering mencuit hatinya. 𝐈𝐫𝐝𝐞𝐞𝐧𝐚 𝐀𝐢𝐬𝐲𝐚 - Seorang gadis yang sopan, menutup aurat dengan sempurna. Berumur 28 tahun & memiliki anak mata yang berwarna Hazel. Disamakan dengan kacang hazel? Itu lah gelarannya apabila bertemu mata dengan seorang lelaki yang menarik minatnya. "Well, hanya aku je yang boleh panggil kau kacang hazel" - 𝐌𝐢𝐤𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐲𝐚𝐬𝐡 "Aku Irdeena Aisya lah, bukan kacang hazel, Ayash!" - 𝐈𝐫𝐝𝐞𝐞𝐧𝐚 𝐀𝐢𝐬𝐲𝐚 Setiap kali bertembung mata, ada sahaja perselisihan kecil antara mereka berdua. Siapa sangka gaduh-gaduh lama-lama terjatuh cinta kan? "Terima kasih kerana sudi berlayar cinta dengan abang. Abang sayangkan Aisya." - 𝐌𝐢𝐤𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐲𝐚𝐬𝐡 "Terima kasih juga untuk kasih dan sayang yang abang curahkan kepada Aisya."- 𝐈𝐫𝐝𝐞𝐞𝐧𝐚 𝐀𝐢𝐬𝐲𝐚 How Aisya can be so obsessed with her husband when her husband always treat her like queen? 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 : 1 jan 2024 𝐞𝐧𝐝 : All right reserved, Eyreshaa 2024 NO PLAGIARISM! ⚠️ Cliche ⚠️ Broken Grammar ⚠️ Cringe ⚠️ Romance OST - Menang by Faizal Tahir beautiful cover by sweetheart Adira x
Ryan's Queen |  COMPLETED by hasyagrizelle
56 parts Complete
[COMPLETED] 2nd story Song: Setia by Elizabeth Tan ft Faizal Tahir Tidak saling mengenali. Tidak juga saling mengetahui akan kewujudan masing-masing. Namun disebabkan sebuah konsentrasi, buatkan mereka bertemu secara realiti. Hingga berjaya mencambahkan putik cinta yang kian mekar tatkala kian bertemu empat mata. Si gadis yang meminati seorang youtube content creator hanya kerana suara tanpa wajah yang pernah dilihat oleh kerana privasi. Tambahan, kematangan yang ditonjolkan di media sosial. "Hello, babygirl. So dah berapa lama kau simpan semua perkara tentang aku? " - Ryan Darren. Mengenangkan agama mereka yang berlainan, segala niatnya dimatikan saja demi Tuhan. Tapi mampukah perasaan yang disimpan, bakal terkubur saja hingga ke pengakhiran? "Kenapalah you Kristian, Ryan? Kalau tak, mesti kita dah boleh bersama. " - Natalia Imelda. Hari demi hari, takdir tidak berhenti mahu pertemukan mereka tapi apa yang diduga, berlainan jua pada akhirnnya. "We made it, darling. " -Haz Malique Tatkala Imelda sudah bahagia, hadir pula berita tentang suaminya melakukan kerja terkutuk di belakangnya. Apabila Imelda cuba untuk berfikir secara rasional dan logik, mampukah dia perolehi jawapan bahawa semua berita yang dia ketahui itu hanya dusta belaka? Satu persatu ujian mendatang. Maka sedikit demi sedikit kepercayaannya pada sang suami semakin tipis setelah melihat wajah yang sama cuba untuk membunuh dia dan anaknya. "Dalam rakaman itu memang muka kau! Penipu! Kau cuba untuk bunuh aku dan anak aku! Aku benci kau! -Natalia Imelda Bertahankan hubungan yang dibina saat sudah dipenuhi dengan pancaroba? "You are the sweetest of my bitter days. I love you with all my bruised heart." -Haz Malique ❗No copyright are allowed. ❗100% based on my own idea and I am not copying any other author. ❗ Tidak dibenarkan meninggalkan sebarang kata kesat di ruangan komen. Cover by @dirosie Start : 14 April 2023 End: 24 September 2023
Steal My Heart by cooromie
10 parts Ongoing
Hanya disebabkan seorang lelaki bernama Neil, hidup Nura Alana sengsara. Lelaki yang dia cinta, menikam belakangnya dengan mengawini sepupunya, Raisha atau musuh utamanya. Yang sentiasa mahu menjatuhkannya. Melihat tangisan Nura Alana, dia bahagia. Dia bahagia lihat Alana tersungkur di lantai. Dendamnya untuk menjatuhkan Alana tercapai. Alana pergi membawa diri. Pergi meninggalkan tanah air. Menyembuhkan diri di luar negara Disitu detik bermulanya kisah Nura Alana dan lelaki bernama Enriqie. "Kalau you menjerit sampai anak tekak keluar pun, bukan boleh ubah takdir hidup you." - Enriqie "You siapa? Tolong jangan kacau I!" - Alana Bermula dari situ, Enriqie berminat dengan Alana. Dia juga menjadi penyelamat Alana di malam Alana mahu membunuh diri dengan terjun gaung. "Are you insane! You nak mati ke?!" - Enriqie "Ye memang I nak mati! Let me go!" - Alana Enriqie mahu mengubati gadis ini. Dia mahu menyembuhkan hati Alana. Dia juga ingin memiliki Nura Alana! "Marry me. And I will show you how heaven feels." - Enriqie "But, I don't love you." - Alana "Then, try to love me!" - Enriqie Bahagiakah Alana apabila berkahwin dengan Enriqie? Bolehkah Enriqie menyembuh hati perasaannya yang berdarah? Dan yang paling utama boleh Enriqie menghapus nama Neil Fahkri dalam hatinya? !!!! Sexy storyline !!!! 🚨 Mature content 🚨 !!!! Menggunakan bahasa kasar!!!! !!!! Typo berlambak!!!! Buku pertama author. Hope you guys boleh terima cerita yang author bentangkan. Ini hasil perahan dan imaginasi author sendiri. Tidak meniru hasil ciplak penulis lain. Happy reading sayang sekalian 💗
Perasaan Yang Terlarang | E-BOOK by hasyagrizelle
21 parts Complete
[COMPLETED] 3rd story (spin off Dara Pujaan Duda) Song: X missing You by Dayang Nur Faizah & Faizal Tahir Pernikahan antara dua insan yang disembunyikan oleh kedua pihak, memberi kesan yang buruk kepada diri masing-masing. Tambahan seorang di utara dan seorang lagi di timur, adakalanya mengacau-bilaukan keadaan yang sedia keruh. Dipaksa untuk menanggung rindu sendirian oleh kerana kerjaya yang perlu dikejarkan. "Awak sabar sikit, ya? Saya dah ada degree nanti, saya akan beritahu tentang pernikahan kita pada family saya. " - Faahad Haedar "Tapi saya dah tak sanggup nak berjauhan dengan suami saya sendiri begini. How if I'm pregnant? " - Evelyn Qiara Kekusutan yang menghempap diri semakin bertambah hari demi hari. Kerap kali rasa menyesal menyelimuti dirinya. Seolah dia tersilap langkah dalam membuat keputusan. Saat kebenaran diluahkan mengharapkan sebuah penerimaan. Namun sayangnya, penolakan yang menjadi jawapan. "Kau pergi balik Kedah sana!! Kau jangan balik sini lagi! Aku tak ada anak yang hidup berlandaskan nafsu macam kau, Faahad Haedar!! " - Encik Hadri "Tapi Faahad tak nikah disebabkan nafsu, abah. Faahad cuma nak tanggung dia. Bukankah sunnah nabi juga bernikah dengan seorang perempuan atas niat untuk menanggungnya? " - Faahad Haedar. Akhirnya, Faahad terpaksa melepaskan wanita halalnya yang tercinta itu. Kerana sebuah penerimaan dari keluarga seolah membataskan segalanya. "Tapi kenapa sampai perlu bercerai?" - Evelyn Qiara. "Saya terpaksa, Lyn. Tolong faham. Demi umi dan abah." - Faahad Haedar. "Then, let me go." - Evelyn Qiara. Sekelipan, segalanya berubah. Dan apabila kemaafan yang dituntut, ujian pula yang melanda. Dapatkah Faahad pertahankan hubungan yang ingin dibina agar kekal selamanya? Start : 24/6/23 End : 15/12/23 ❗No copyright are allowed. ❗100% based on my own idea and I am not copying any other author. ❗ Tidak dibenarkan meninggalkan sebarang kata kesat di ruangan komen. All right reserved.
You may also like
Slide 1 of 10
DIA TETAP MILIKKU cover
CINTA TERAKHIR ( OG ) cover
ESTRELLAS MR AQASHAH  cover
𝐌𝐢𝐤𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐲𝐚𝐬𝐡 | OG cover
Ryan's Queen |  COMPLETED cover
𝐓𝐇𝐄 𝐇𝐀𝐘𝐃𝐄𝐍'𝐒 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐓  cover
Takdir Kita | E-BOOK  cover
Steal My Heart cover
Perasaan Yang Terlarang | E-BOOK cover
MI CORAZÓN  cover

DIA TETAP MILIKKU

12 parts Ongoing

Pada mulanya bermula dengan kisah yang lucu , bahagia dan indah. Namun kerana dendam,kisah mereka bertukar menjadi hancur. sehancur hati sang jejaka , hancur lagi hati seorang kakak yang mahu membalas dendam pada adiknya tetapi pada masa yang sama dia sudah jatuh hati pada jejaka itu. Nak tahu kesudahannya , silalah baca karya saya yang tak berapa betul sikit ni Kalau rasa tak logik akal,memang pun sebab ini imajinasi bukan real Kalau real memang ndak tau saya 🚫 DILARANG MENIRU INI SEMUA HANYA IMAJINASI SAYA SENDIRI.