For every story tagged #WattPride this month, Wattpad will donate $1 to the ILGA
Pen Your Pride
Den dolda rosen

Den dolda rosen

193K Reads 842 Votes 4 Part Story
delenainmyheart By delenainmyheart Completed

Jag har aldrig varit rädd för döden.

Inte heller har jag varit rädd för livet efter detta, eller de faror som lurar i skuggorna. Istället dras jag till det förbjudna. Till det som bottnar i mörkret. Jag kan inte vara utan det. Ibland drömmer jag mig bort från slottets murar och ut till havs, till okända öar.

***

Att vara dotter till den mest älskade drottningen i alla fem kungadömen kan tänkas vara en dröm för de flesta. Men Caitlin, som lever den drömmen, vill inget hellre än att komma bort från de trista lektionerna om kungarikets språk och historia. Inte heller vill hon delta i lärandet om den kungliga familjens beteende. De sprakande balerna finner hon långtråkiga och att lära sig tala som en uppfostrad kvinna ser hon som ren tortyr.

I hyllning till Caitlins mammas födelsedag hålls en kunglig bal för alla de fem rikena. Under festen möter Caitlin en maskerad man med en ros intatuerad på bröstet. De håller sällskap under nattens långa timmar, men i gryningen är han försvunnen. Dagen efter visar det sig att slottets viktigaste ägodel har bestulits från skattkammaren. 

Har händelsen något att göra med den maskerade mannen? Han som mystiskt befann sig på balen för att sedan gå upp i rök. Och vad är det för skepp som plötsligt dyker upp i dimman?

Caitlin blir inkastad i ett äventyr. Vilket kan leda henne till sanningen. Men också till mannen som visar en ny sida av världen, men också av henne själv.

  • action
  • fantasy
  • kärlek
  • romantik
  • tonårsromaner
_justmeandnothing_ _justmeandnothing_ Nov 06, 2017
OMG JAG TRODDE INTE DEN SKULLE VARA SÅ BRA FÖR JA DEN ÄR EN FANTASY BOK MEN WOW JAG ÄR CHOCKAD OCH FINNER DET REDAN SPÄNNANDE O UNDERBAR!!😭😍❤️
juicecube juicecube Aug 05, 2017
jag har alltid undvikit den här boken idk why... men finally ska jag läsa den! 1år senare....
steinerrudy steinerrudy Jul 01, 2017
För att vara ärlig skulle mina föräldrar gjort det med ifall dom såg mig med en kille ahjajsjsjsbdbnz
steinerrudy steinerrudy Jul 01, 2017
Did she just bro zone him? Bloody hell jag shippade ju dom hsksjsmdnldkzld
SnabelA SnabelA Nov 19, 2017
Är ditt riktiga namn Tilda så som det står på bokomslaget?
Alexie0212 Alexie0212 Aug 29, 2016
Jag älskar denna boken! 💗 Läs gärna min nya bok LOST. Du kommer ej ångra dig ;)