Kerana Dendam [Terbit]
  • Reads 1,355,679
  • Votes 21,493
  • Parts 25
  • Reads 1,355,679
  • Votes 21,493
  • Parts 25
Complete, First published Aug 27, 2023
Mature
Adam Hirdy | Azalea

**TRIGGER WARNING**
READER DISCRETION IS ADVISED.

This story may be upsetting for some readers, as it explores themes of mental illness and trauma. It also includes sensitive content such as sexual assault, violence, kidnapping, murder, self-harm, and suicide. If any of these topics are triggering for you, please consider skipping those parts or stop reading altogether.
All Rights Reserved
Sign up to add Kerana Dendam [Terbit] to your library and receive updates
or
Content Guidelines
You may also like
SARAH ✔️ by auspicious_T
75 parts Complete
Kepulangan Sarah Sorfina ke tanah air bukanlah kehendak dia semata melainkan kemahuan Tan Sri Syazwan. Pertemuan dengan Mukhriz Arrayan juga tidak disengajakan tetapi takdir membawa mereka ke alam perkahwinan yang sebenarnya penuh dengan rahsia. "You nak jadi wife I?" - Mukhriz Arrayan "Riz, I bukan tak sudi. Tapi you tak rasa ke semua ni terlalu cepat. Perkara ni bukan perkara main-main Riz, perkara ni tentang masa depan you, masa depan I. Kita tak boleh terus main decide je ." - Sarah Sorfina Ikatan yang awalnya 'baik-baik' sahaja berubah sadis apabila munculnya pihak yang membenci melihat kebahagiaan mereka. Sarah bungkam sendiri apatah lagi apabila rahsia yang selama ini disimpan rapi oleh orang yang selama ini dia 'sanjungi', terbongkar juga. Berbagai ugutan dan 'seksaan' yang dia dan orang disekelilingnya terima. Persoalannya, mampukah Mukhriz untuk melindungi isterinya? "We aren't safe here. We have to move out, and maybe we won't be able to come back here again. Kita perlu tinggalkan semua ni" - Mukhriz Arrayan "Tapi you tipu I selama ni, Riz. Sekarang ni I dah tak tahu I nak percaya siapa. You terlampau banyak berahsia dengan I." - Sarah Sorfina Ps: I wrote this story when I was 16 dan sebenarnya cerita ni tergantung sebab nak focus sekolah. 4 yrs have passed and Alhamdulillah I finally have time to finish this story. So ada bahagian yang saya tukar dan ada yang tidak. Cerita ni akan ada banyak plot twist & ada 'horror' vibe sikit untuk certain chapters. Probably not something that you can find on Wattpad. Happy reading! 8/8/2021 - 5/8/2022
Mr. A.H. by Raydensaphire
71 parts Complete
Adam Haiqal dan Aisy Hawa. Kedua-dua mereka datang dari keluarga berada namun gersang kasih sayang keluarga. Atas kehendak keluarga, mereka disatukan. Tapi Hawa tak sangka pula calon suaminya itu adalah insta-famous pandai memasak yang pernah menjadi crush hatinya! "Adam, awak... Awak A.H. kan?" -Hawa- Sayangnya, impian Hawa untuk membina rumah tangga bahagia yang tidak pernah dirasainya musnah apabila suami yang baru dikahwininya itu mendedahkan satu rahsia! Handsome, kaya, pandai memasak, baik dan gentle. Adam memang lelaki perfect idaman semua wanita. Tapi hakikatnya, lelaki itu menyimpan satu aib yang sangat besar! "I can't love you, can't treat you as how other husbands normally treat their wives." -Adam- Adam langsung tak sangka apabila dia berterus terang berkenaan rahsianya kepada Hawa, wanita itu tetap mahu mengekalkan perkahwinan mereka! "I'm not gonna give up on you, Adam." "Kita kawan dulu, okay?" -Hawa- Berjayakah Hawa menawan hati Adam? Dan mampukah Adam keluar dari kancah dosanya dan mencintai si isteri? "Adam, kita datang bersalut lumpur yang sama." -Hawa- "Hawa selamanya adalah isteri aku." -Adam- Ikuti kisah bagaimana Hawa menakluk hati crushnya, Mr. AH! Tropes: Secret crush Both have dark past Character growth & hijrah ke arah lebih baik She fell first, he fell harder Family bond This is a sweet fluffy story! Tak melodrama mana :') (TRIGGER WARNING: SILA BACA!!!) Karya ini mengandungi isu kecelaruan kesihatan mental seperti depresi, ketagihan alkohol, cubaan bunuh diri serta orientasi seksual songsang. Isu-isu yang disentuh mungkin boleh mencetuskan stres atau gangguan kepada pembaca. Sekiranya anda terkesan dengannya, adalah dinasihatkan agar membuat rujukan dan mendapatkan bimbingan lanjut daripada pihak yang wajar.
You may also like
Slide 1 of 10
Alisa: The Vampire's Girl cover
SARAH ✔️ cover
Zafriel Laaith | 𝐂 cover
Miss DANGEROUS !!!   cover
DUA DUNIA ✔️ cover
MEMORIES cover
Mr. A.H. cover
Balkis vs Danial cover
Perempuan Tanpa Jiwa cover
Hikayat Hati Merah : Lintasan Empayar Melaka  cover

Alisa: The Vampire's Girl

71 parts Complete

"Siapalah saya ni nak jadi sebahagian daripada hidup encik. You deserve better." ~ Alisa "You're the best for me. But I guess I'm not the best for you." ~ Ryan Beautiful cover by @Misz_Qzryn ᴍᴀɪɴ ᴄʜᴀʀᴀᴄᴛᴇʀ: ♕︎ 𝚁𝚢𝚊𝚗 𝚁𝚊𝚣𝚊𝚕𝚎𝚒𝚐𝚑 ♕︎ 𝙰𝚕𝚒𝚜𝚊 𝙵𝚊𝚛𝚑𝚊𝚗𝚊 Author's note: ❦︎ Maafkan kecuaian author dari segi fakta, tatabahasa, ejaan etc. Kalau author perasan, author betulkan. ❦︎ Permulaan yang agak cringe but it will get better(i hope so) ❦︎ This is the new version. Jalan cerita baru agak berlainan dengan versi lama. Jalan cerita banyak kekurangan. Akan diperbaiki daripada semasa ke semasa ❦︎ Segala unsur negativity yang terkandung di dalam story ini bukan untuk ikutan. Sama-samalah kita menjauhkan diri daripada negativity seperti yang terdapat di dalam story ini. Sekian, Arandelova_ Happy Reading!