Story cover for MR. RAYDEN ALBERT'S WIFE (OG) by Anardellqueena
MR. RAYDEN ALBERT'S WIFE (OG)
  • Reads 58,877
  • Votes 1,844
  • Parts 64
  • Reads 58,877
  • Votes 1,844
  • Parts 64
Ongoing, First published May 27, 2023
🥀Tengku Rayden Albert
Nama seorang jejaka yang tampan,berdarah dingin dan disegani oleh orang ramai kerana dia adalah anak kepada Tengku Albert Reandra iaitu seorang yang berpengaruh dan jutawan di dalam bidang perniagaan.Jejaka ini juga CEO di sebuah syarikat yang bernama AR's Holding.


🥀Hannah Audia
Seorang gadis yang memiliki senyuman yang manis,ayu dan keras kepala.Dia seorang yang mahir dalam bidang memasak.Memiliki sepasang mata berwarna coklat kehitaman itu menampakkan dia lebih lagi menarik dan cantik.

Satu persatu kebenaran mulai terbongkar selepas mereka berdua berkahwin.Tengku Rayden Albert telah menduakan cinta Hannah Audia.Dia menyeksa fizikal dan mental isterinya sehingga membuatkan Hannah Audia mulai membencinya.

Hari demi hari,bulan berganti bulan,perilaku Tengku Rayden Albert kepada Hannah Audia telah membuatkan Hannah Audia mulai menjauhkan dirinya daripada Tengku Rayden Albert dan mahu memulakan hidup barunya.

Hannah Audia nekad untuk berubah dari semua segi termasuklah hatinya,dia kembali dengan kedinginan yang teramat dalam di hatinya dan dia sudah berjanji dengan dirinya bahawa dia tidak akan menerima kembali 'lelaki' yang telah musnahkan dan hancurkan kehidupannya.

"Maafkan abang sayang.Abang nak betulkan balik keadaan kita berdua.Abang betul-betul menyesal akan apa yang telah abang buat dekat sayang beberapa tahun yang lalu.Tolong,kembali kepada abang semula"
-Tengku Rayden Albert-

"Maaf,perempuan miskin macam saya ni tak layak nak jadi isteri tengku dan berada di sisi tengku.Anggaplah kita berdua sudah tiada jodoh.Berbahagialah dengan pilihan hati tengku yang tengku idamkan selama ini.Saya akan mulai kehidupan baharu saya tanpa tengku."
-Hannah Audia-

Adakah cinta Tengku Rayden Albert akan diterima kembali oleh Hannah Audia setelah apa yang dia buat kepada Hannah Audia?

Adakah mereka berdua akan bersatu kembali?
 
DILARANG PLAGIAT CERITA SAYA❗❗🚫
NO CIPLAK TOO❗🚫

Start: May 2023
End:?
All Rights Reserved
Table of contents
Sign up to add MR. RAYDEN ALBERT'S WIFE (OG) to your library and receive updates
or
#413cinta
Content Guidelines
You may also like
Dalam Jagaan Devil [NOVEL] by CIK_ZALIKHA
65 parts Complete
Top 1 [Amazing Romance Genre🏅] Top [ GOOD STORYLINE 🏅] HANYA ADA SEPARUH CERITA KERANA SUDAH DIJADIKAN NOVEL "Ini bukan syurga, ini neraka! Kalau duduk dengan syaitan, sudah semestinya dia akan membawa aku ke neraka." Kemunculan Rayden Hidayat dalam hidupnya membawa satu makna. Lelaki berdarah kacukan cina itu dilahirkan daripada keluarga kongsi gelap. Dia tidak menyangka perwatakan Rayden yang agak dingin dan serius dapat membawanya keluar daripada dunia suaminya. Setahun perkahwinan Hana dan Ziat telah didirikan. Namun ia runtuh kerana nafsu duit. Ziat sanggup menjual isterinya kepada sesiapa sahaja yang membayarnya dengan wang tunai yang banyak. Sejak kehadiran Rayden sebagai pelanggan, dia mula merasakan sesuatu yang tidak kena apabila setiap malam lelaki yang sama bakal menempah isterinya. "Saya takkan lari daripada sini. Syurga saya dibawah telapak kaki suami saya."-Hana. "Itu bukan syurga tapi neraka. Just choose one, follow me or continue to satiate the devil's appetite."-Rayden Namun kehadiran Rayden dalam hidup Hana bukanlah satu maksud yang sia-sia. Dia datang dengan hajat tiga tahun yang lalu. Dia muncul sebagai memori pahit Hana yang sudah lama dilupakan. Siapa Rayden? Bagaimana aku boleh lupa tentang orang yang paling penting dalam hidup aku? "Ikut aku balik Hana!" -Rayden Hidayat "Aku suami kau yang sah Hana. Kalau kau lebih pilih bekas suami kau yang dah murtad, kau berdosa besar. Tiada ciuman syurga bagi kau Hana. Datang pada aku sekarang!" -Ziat Mana yang harus aku pilih? Dalam jagaan siapa yang lebih selamat untuk aku menetap? "Cinta boleh buat kita ingat semuanya tapi cinta juga boleh buat kita lupa yang Maha Esa. Cinta memang kejam!"- Rayden Hidayat
1.0 | Tuan Aayyan Danish © by asyaash_
73 parts Complete
TAD series 1 [Completed] 📌Amaran story ini cringe ya, memandang this is my very first story Ayeena Danisha. Seorang gadis berumur 19 tahun. Seorang pelajar yang cemerlang di kolejnya. Memang famous habis la budak ni. Sebab rupa parasnya yang cantik, bulu mata lentik, kulit putih kemerah-merahan, mata berwarna hitam likat dan hidung mancung. Dia seorang yang ceria dan peramah. Aayyan Danish. Seorang jejaka tampan yang mempunyai sepasang mata greyish green, rambut light brown dan hidung mancung. Nama lebih kurang tapi perangai macam langit dan bumi. Satu je sama. Ego. Aayyan bekerja sebagai lecturer sementara selama setahun setengah. Atas sebab perjanjiannya dengan ayahnya. Kemudian dia akan mengambil alih syarikat ayahnya dan menjadi CEO. Typical drama melayu anak orang kaya jadi CEO. Ikatan pertunangan terjalin atas dasar cinta. Namun ada suatu tragedi yang menyebabkan mereka jadi renggang. Kepercayaan hilang dengan mudah hingga timbul rasa benci antara satu sama lain. Selepas 2 tahun berpisah, kini bersua kembali. "K-kalau ikutkan hati memang tak nak! Tapi kalau dah terpaksa nak buat macam mana, nak ja la!" "Sekali lagi aku tanya nak kahwin dengan aku ke tak?" "Ish ya laa nak. Haa nak kawin. Jom kawin!" Untuk menjaga maruah keluarga, Ayeena terpaksa menerima Aayyan dalam hidupnya sebagai suami. Sudahlah lelaki ni paling dia anti. Dan sekarang jadi suami pulak. Bala! "Mummy!" "La pulak anak sapa pulak ni?! " "Anak kita." "Hah?!" Dapat anak express. Mantap hang Ayeena! "Ye sayang mummy!" "Anrique sayang, tunggu mummy!" "Mummy sentiasa ada untuk Anrique." "Mummy sayang Anrique." Aayyan tersentuh melihat layanan Ayeena terhadap anaknya, Anrique Danial. Sedang diulit kebahagian, tiba masanya badai melanda. Macam-macam dugaan yang melanda. Dapatkah mereka bertiga bahagia macam keluarga normal di luar sana? Siapakah Ariana Humayra? Siapa pula Aiman Haqir ? Start : 15/8/2021 End : 22/10/2021
Takdir Kita Tercipta [ C ] by flowerzeus
80 parts Complete
『 ᴋᴀʀʏᴀ ᴘᴇʀᴛᴀᴍᴀ ʙʏ ғʟᴏᴡᴇʀᴢᴇᴜs 』 sᴛᴀᴛᴜs : complete ᴄᴏᴠᴇʀ ʙʏ ; @Aizack_Mesle ━━━━━━━━━━━━━━━ Pertemuan yang terjadi telah meruntuhkan dinding kekuatan yang dibina sejak lima tahun lamanya. "Yes, do I know you?" "...Abang takkan terpedaya dengan cara tu..." Jejaka yang ditemuinya di Australia dulu sudah dijadikan suami. Namun, setelah tiga bulan bersama mereka terpaksa berpisah. Tunduk dan patuh pada keadaan. Lima tahun ditinggalkan, kini Ziyad Ar Aqasha kembali demi memburu cinta sejatinya yang hilang. Di sisi lain pula, si gadis bernama Aireen Amanda sudah tekad untuk maju ke hadapan. Janjinya pada diri sendiri adalah untuk tidak bertemu lagi dengan lelaki itu. Tapi janji hanya tinggal janji apabila situasi yang tidak terduga telah mempertemukan dia dan Ziyad semula. Saat itu, dunia yang disangka akan indah kembali gelap. "Apa semua ni?" "...Reen masih lagi isteri abang yang sah" "What exactly is that supossed to mean? Mustahil..." Dendam Aireen bukan satu mainan. Dia tegar mengalihkan cintanya kepada lelaki lain. Baginya, bertemu semula dengan Ziyad hanya membangkitkan luka lama. Parut yang tinggal berbekas akan berdenyut kembali. "What should I do, Aryan?" "Kita kahwin..." Hadirnya antagonis baru menambahkan lagi ujian dalam takdir yang telah tercipta. "Ziyad, I miss you" "You dah tak sayangkan I lagi?" "Sayang I tak pernah berubah..." "...I love you. Always" "Hai papa..." "...love you, my dear" Siapa dia? Adakah kehadirannya akan melumpuhkan semangat Ziyad untuk merebut hati Aireen kembali? Bagaimana pula dengan hubungan Aireen bersama Aryan? ━━━━━━━━━━━━━━━ Vote sekali tau!
ONLY YOU, LOVE - C by _misssuzana
70 parts Complete
[KARYA PERTAMA] [Completed] Known as: Cinta Untuk Kamu Lagi Tengku Ayie Idlan - Seorang lelaki yang membenci kaum wanita. Sifat benci tersebut muncul tatkala dia kehilangan seorang abang angkat dan kekasih hati. Kekasihnya yang akan berkahwin dengan orang lain. Hati siapa yang tak sakit bila ditinggalkan kerana lelaki lain? Selepas itu, sesuatu telah terjadi menyebabkan dia terpaksa berkahwin dengan seorang gadis yang dia tidak kenali. "Awak ingat kita kahwin sebab cinta ke, hah? Awak ingat saya boleh tidur dengan perempuan yang saya tak sayang, tak cinta? Dalam mimpi mahupun realiti, saya takkan terima awak." - Tengku Ayie Idlan Aira Syazah - Seorang gadis yang manja, ceria dan peramah dengan orang lain. Namun itu semua hilang selepas dia berkahwin dengan seorang lelaki untuk menutup malu kedua-dua pihak. Berkahwin dengan lelaki itu adalah keinginan dirinya. Tapi dengan cara mereka berkahwin, dia pasti lelaki itu akan membenci dirinya. "Apa yang awak akan buat kalau perasaan kita berdua berubah satu hari nanti? Awak dah jatuh cinta dekat saya tapi saya pula bencikan awak."- Aira Syazah. Tatkala mereka sudah mencapai kebahagian, datang pula orang ketiga. Datangnya tanpa diundang, meruntuhkannya tanpa dipinta. Kepercayaan yang dibina telah pun runtuh disebabkan satu kejadian yang telah berlaku. "Mama, siapa lelaki tu?"- Aira Syazah "Bagi abang kesempatan untuk pulihkan hubungan kita."- Tengku Ayie Idlan "Kakak aku jadi macam tu disebabkan dia! Tiga tahun aku kehilangan orang yang aku sayang! Sekarang ni, aku nak dia pula yang rasa macam mana kehilangan orang yang tersayang. Manusia tak manusia, tetap aku akan bunuh." Berjayakah Tengku Ayie mengembalikan kepercayaan itu? Mampukah Aira mempercayai suaminya semula? Dapatkah orang ketiga itu membalas dendam? ⚠️ Bab awal (1-33) sedikit x menarik (cliché) ⚠️ Boleh baca dari bab 34/40 ⚠️ Warning: unedited story & TERSANGATLAH cliché Start: May 2020 End: May 2021
MY HUSBAND [COMPLETE] by daniea120707
62 parts Complete Mature
(NEW VERSION) KAU TU HIDUP SEBATANG KARA JELAH- Sakit bila orang yang kita terima untuk masuk ke dalam keluarga kita itu ialah musuh yang boleh mematikan diri kita sendiri. 𝐀𝐋𝐄𝐄𝐒𝐀 𝐈𝐑𝐃𝐄𝐄𝐍𝐀 seorang wanita yang polos,lurus dan lemah lembut dan dibenci oleh ibu dan kakak tirinya.bertambah buruk ayahnya encik nadhir telah meninggal dunia selepas berkhawin baharu dengan maryam akibat kemalangan jalan raya.sekaligus harta pusaka milik ayahnya jatuh ke tangan puan maryam demi untuk langsaikan hutang yang banyak puan Maryam sanggup menggadaikan Aleesa Irdeena untuk melangsaikan hutang yang tertunggak kepada lelaki asing bagi Aleesa. "AWAK SIAPA!"-𝐀𝐋𝐄𝐄𝐒𝐀 𝐈𝐑𝐃𝐄𝐄𝐍𝐀 "future your husband"-𝐓𝐄𝐍𝐆𝐊𝐔 𝐀𝐑𝐘𝐀𝐍 𝐈𝐒𝐊𝐀𝐍𝐃𝐀𝐑 𝐓𝐄𝐍𝐆𝐊𝐔 𝐀𝐑𝐘𝐀𝐍 𝐈𝐒𝐊𝐀𝐍𝐃𝐀𝐑-seorang jejaka yang berkacukkan,dingin dan sombong juga mempunyai aset yang tersendiri di waktu muda. tapi di sebalik kesenangan Tengku Aryan Iskandar ada musuh yang memerhati dia dari dekat untuk menjatuhkan Eagles Golden. "Marry me, I promise I will protect you Aleesa Irdeena-𝐓𝐄𝐍𝐆𝐊𝐔 𝐀𝐑𝐘𝐀𝐍 𝐈𝐒𝐋𝐀𝐍𝐃𝐄𝐑. demi Cinta dan keselamatan Aleesa, Aryan sanggup menikahi wanita itu apabila mendapat tahu musuhnya utamanya itu sudah tahu kewujudan Aleesa Irdeena. Adakah 𝐓𝐀𝐊𝐃𝐈𝐑 mereka akan bersama? Dan adakah seorang Aleesa Irdeena akan menerima tawaran Tengku Aryan Iskandar? (NEW VERSION) start : 25/12/2024 End : 16/2/2025 (2:11 pm)
C| Mr. Tengku Azran Uqael by KimAirien
45 parts Complete Mature
დ Royal Black Mafia :𝔖𝔢𝔯𝔦𝔢𝔰 1 ꨄ︎[ 𝓢𝓮𝓪𝓼𝓸𝓷 1 ] 𝐊𝐧𝐨𝐰𝐧 𝐀𝐬 𝐓𝐡𝐞 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐋𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫 . ᴛᴇɴɢᴋᴜ ᴀᴢʀᴀɴ ᴜϙᴀᴇʟ || ʜᴀʏᴅᴇɴᴀ ᴍᴀʀɪꜱꜱᴀ • • " I'm here to comfort you and I'll gonna protect you as your mom wish." - TENGKU AZRAN UQAEL " Plus we get married is not because of love, but because your mother entrusted me to take care of you in a halal way and I'll do it by real, Sweetheart." TENGKU AZRAN UQAEL Tengku Azran Uqael jejaka yang bercampuran Italy , anak mata berwarna hitam pekat. Menawan lagi tertawan. Sudah ramai perempuan ingin mendekatinya, Tapi dia menjatuhkan dirinya dari mereka. Dia juga Adalah seorang keturunan Royal Mafia. Selepas kematian daddynya Tengku Ashdan Mikael dia mengambil alih kedudukannya CEO di syarikat Royal Mafia itu dan jadikan dirinya sebagai ketua kumpulan mafia. Dia juga menetap di Malaysia untuk misi membalas dendam dan me jaga seorang gadis yang telah di amanah kan kepadanya. Selama dia kenal gadis itu , gadis itu telah Berjaya memikat Dan Berjaya mencairkan jejaka yang dingin itu dengan sikapnya . Pada masa yang sama tumpuannya hanya pada kerjayanya serta ingin melindungi seorang gadis yang bernama Haydena Marissa . " I like you the way you treat me like a Queen and the characteristics of the husband I've been looking for all this time" - HAYDENA MARISSA Kaki kikis? Manja? Pemboros? Sombong? Ya. Semua sifat ini Ada pada diri seorang gadis yang menetap di Malaysia bersama-sama Mamanya Setelah kehilangan ayahnya selama 23 tahun. Gadis itu juga merupakan seorang pelajar University mengambil jurusan bidang pemodelan. Start : 27 julai 2022 End: 27 September 2022
Ketua Pengawas Itu ✔️ by sweetiecupcakee
64 parts Complete
Because no matter what, I'd still choose you. Highest rank [#1 in romance](3-8/08/18) [#4 in romance 10/02/18][13/2/18] Start:22/09/17 END:17/02/18 ⚠️KLISE, CRINGE, BANYAK SALAH EJAAN&TATABAHASA⚠️ ⚠️JUST FORRRR FUN, DON'T TAKE SERIOUS⚠️ Kepercayaan dalam sesuatu hubungan adalah sangat penting tetapi bolehkah dia percaya, setelah menganggap semuanya adalah sama. Kecewaan dan kebencian dalam diri akibat peristiwa lama telah membuatkan dia lemah dan keliru. Benci atau maafkan? Percaya atau sama sahaja? Tengku Aiyra Arissya terlalu takut untuk menerima cinta baru hanya kerana kenangan lama masih menghantui dirinya. Sukar dia mempercayai seseorang begitu juga mencintai semula. "Are you crazy? Aku tak nak kahwin dengan kaulah, Fariz!Aku rela jadi anak dara tua dari berkahwin dengan kau!" Kata tidak setuju sudah lama diungkap tetapi hati ibu bapa mesti dijaga. "Mama! Tolong! Fariz gatal!" Kini hari-hari Aiyra dipenuhi dengan usikan malah gurauan kasar Tengku Fariz Daniel. "Pusing padang, 6 rounds. Kau nak lari ke, mengesot ke merangkak ke, ikut suka kau la asalkan cukup enam."- Daniel. Hari-hari berlalu bersama sampailah dia semakin takut untuk menerima harapan semula. "Stop panggil aku 'sayang' kalau kau tak sayang aku." - AIYRA "Siapa cakap aku tak sayang?" - DANIEL Apakah daya apabila satu per satu manusia yang datang untuk menghancurkan hubungan yang kian bertambah baik? Tanpa sedar, dia mencintai dalam diam akan tetapi siapa yang cintakan siapa? Perasaan sayang dan cemburu juga muncul dalam sepi. Bolehkah bahagia dengan perkahwinan yang diaturkan oleh keluarga? Di usia begini? #Daniyra❤️ ©️sweetiecupcakee 2017-2018 💕hadiah cover dari @aazayeon FR cerita ni tak logik. saya tulis zaman newbieee 2017. ~Hanya untuk bacaan santai~
FOREVER MINE | COMPLETE by _darkquill
79 parts Complete Mature
Dia satu-satunya matahari yang menceriakan suasana keluarga Tengku 'Armirul Qarl. Kerana kisah silam itu, tiada lagi senyuman yang terukir. Saban malam tidurnya sering dihantui mimpi buruk. Sejak peristiwa itu dia trauma dan kemurungan sehingga sanggup mencederakan diri sendiri. Tidak sanggup melihat keadaan anaknya begitu, Tengku 'Armirul Qarl memilih untuk merawat anaknya dengan rawatan exposure therapy melalui hypnotise. "Along!!! Angah!!! Abang!!! Tolong Adik", jerit budak perempuan itu. Jeritan itu membuatkan Aqieef yang sedang jogging terhenti. Dia menoleh ke arah suara itu. Kakinya pegun untuk seketika. Kepalanya tiba-tiba berdenyut. "Arghhh", jeritnya kuat. Tangannya pantas mencapai phonenya lalu mendail nombor Adwa. Dia meringkuk sambil memegang kepalanya yang sakit. "I NEED YOU NOW!!!" - Tengku Aqieef Darweesy "Princess?! Are you okay?" - Tengku 'Arwish Qaiesy Qarl "Adik takut", - Tengku 'Armielya Qaiesy Qarl "What if Ummi pinang kau? Kau terima ke?" - Tengku Aqieef Darweesy "No!! Saya tak nak. Tak ingin la saya jadi isteri awak" - Tengku 'Armielya Qaiesy Qarl "I'm gonna make you falling love with me" - Tengku Aqieef Darweesy "Don't you dare to touch me" - Tengku 'Armielya Qaiesy Qarl "Maafkan abang...Abang mengaku abang salah tapi demi Allah abang tak buat" - Tengku Aqieef Darweesy Apa yang terjadi antara mereka? Apa yang 'Armielya takutkan? Kenapa dengan Aqieef? Apakah kesudahan cerita mereka? Adakah pertemuan mereka hanyalah secara tiba-tiba? 🔞 Bacaan matang ⚠️ Typo bersepah ⛔️ Grammar error Published: SEPT 2023 Completed: MARCH 2024
You may also like
Slide 1 of 10
Dalam Jagaan Devil [NOVEL] cover
Love Is Cruel ✔️ cover
1.0 | Tuan Aayyan Danish © cover
Takdir Kita Tercipta [ C ] cover
ONLY YOU, LOVE - C cover
Bukan Sekadar Cinta  cover
MY HUSBAND [COMPLETE] cover
C| Mr. Tengku Azran Uqael cover
Ketua Pengawas Itu ✔️ cover
FOREVER MINE | COMPLETE cover

Dalam Jagaan Devil [NOVEL]

65 parts Complete

Top 1 [Amazing Romance Genre🏅] Top [ GOOD STORYLINE 🏅] HANYA ADA SEPARUH CERITA KERANA SUDAH DIJADIKAN NOVEL "Ini bukan syurga, ini neraka! Kalau duduk dengan syaitan, sudah semestinya dia akan membawa aku ke neraka." Kemunculan Rayden Hidayat dalam hidupnya membawa satu makna. Lelaki berdarah kacukan cina itu dilahirkan daripada keluarga kongsi gelap. Dia tidak menyangka perwatakan Rayden yang agak dingin dan serius dapat membawanya keluar daripada dunia suaminya. Setahun perkahwinan Hana dan Ziat telah didirikan. Namun ia runtuh kerana nafsu duit. Ziat sanggup menjual isterinya kepada sesiapa sahaja yang membayarnya dengan wang tunai yang banyak. Sejak kehadiran Rayden sebagai pelanggan, dia mula merasakan sesuatu yang tidak kena apabila setiap malam lelaki yang sama bakal menempah isterinya. "Saya takkan lari daripada sini. Syurga saya dibawah telapak kaki suami saya."-Hana. "Itu bukan syurga tapi neraka. Just choose one, follow me or continue to satiate the devil's appetite."-Rayden Namun kehadiran Rayden dalam hidup Hana bukanlah satu maksud yang sia-sia. Dia datang dengan hajat tiga tahun yang lalu. Dia muncul sebagai memori pahit Hana yang sudah lama dilupakan. Siapa Rayden? Bagaimana aku boleh lupa tentang orang yang paling penting dalam hidup aku? "Ikut aku balik Hana!" -Rayden Hidayat "Aku suami kau yang sah Hana. Kalau kau lebih pilih bekas suami kau yang dah murtad, kau berdosa besar. Tiada ciuman syurga bagi kau Hana. Datang pada aku sekarang!" -Ziat Mana yang harus aku pilih? Dalam jagaan siapa yang lebih selamat untuk aku menetap? "Cinta boleh buat kita ingat semuanya tapi cinta juga boleh buat kita lupa yang Maha Esa. Cinta memang kejam!"- Rayden Hidayat