[𝐂] 𝐃𝐇𝐈𝐀𝐀𝐅𝐑𝐘 : FLAT QUARREL✔︎
  • Reads 15,299
  • Votes 6,069
  • Parts 60
  • Reads 15,299
  • Votes 6,069
  • Parts 60
Complete, First published Jun 30, 2022
Satu tragedi yang membuat mereka bertemu..

Kerana terlalu pentingkan diri sendiri, sampai sanggup menggadai maruah sahabat.. ianya ZAFRY MUSTAFFA, rakan baik kepada MARDHIAA FAUZI.. Mereka berkenalan sejak dari bangku sekolah tadika. Hingga sekarang mereka masih berteman dan apabila rahsia sudah terbongkar, siapa tahu terjadinya MUSUH antara mereka..

"Jangan cuba cabar aku, Zafry..." - MARDHIAA
"Maafkan aku Dhiaa, tolong maafkan aku!"- ZAFRY

Kerana seorang perempuan. Mula pertengkaran hebat diantara mereka terjadi.. 

Sifat dengki Zafry kepada abangnya Hannaf selalu membuatkan mereka bergaduh sesama sendiri. Hannaf yang sering mendapat pujian dan sanjungan daripada emaknya sendiri manakala dia dipandang rendah oleh wanita itu.

"Dalam berjuta-juta perempuan dalam bumi ni, dia jugak kau nak ambik..." - ZAFRY 

Setahun setengah pun menjelma. Mereka masih tidak bertemu dan tidak bersua. Mardhiaa masih menggalas dosanya yang teramat besar kepada bekas sahabatnya iaitu Zafry. Setahun setengah bukan jangka masa yang sedikit. Zafry menetap di hospital selama itu. Dan akhirnya mereka bertemu kembali di FLAT 907.. 

Pertemuan kalini bukanlah pertemuan biasa biasa. Dendam dan marah Zafry masih menyala-nyala apabila dia melihat Mardhiaa... Dia benar benar marah. Seakan-akan ada api di dalam mata yang mencerlung itu. kerana dendam masih tersemat di hati

"Tak sangka kita berjumpa lagi..." - ZAFRY 

Fareha, nama sebenarnya. Tetapi wajahnya langsung tidak menunjukkan yang ia seorang perempuan. Identiti dia yang dia sorokkan pada Mardhiaa hampir-hampir terbongkar tatkala Mardhiaa mengumpul seribu bukti.

"Kalau kau kenal aku, kau akan bencikan aku..." FAR

• Dapatkah dia diberi peluang kedua?
• Siapa 'Far' sebenarnya?
• Adakah Hannaf dan Zafry akan berakhir bergitu saja?
All Rights Reserved
Table of contents
Sign up to add [𝐂] 𝐃𝐇𝐈𝐀𝐀𝐅𝐑𝐘 : FLAT QUARREL✔︎ to your library and receive updates
or
#193friendship
Content Guidelines
You may also like
𝐑𝐚𝐭𝐮 𝐊𝐢𝐫𝐢𝐦𝐚𝐧 𝐓𝐮𝐡𝐚𝐧  by missdiraa
76 parts Complete
𝐋𝐮𝐭𝐡 𝐐𝐚𝐲𝐲𝐢𝐝 | 𝐍𝐮𝐫 𝐒𝐲𝐢𝐟𝐚 𝐈𝐤𝐡𝐚𝐰𝐚𝐧𝐚 Mereka kata perkahwinan itu membahagiakan. Perkahwinan itu menyeronokkan. Tetapi kenapa apa yang dirasakan selama ini hanyalah sebaliknya? Dicurangi, dihina bahkan maruah diri itu seakan-akan dipijak oleh orang paling dia sayangi. Itulah kehidupan yang dijalani oleh Nur Syifa Ikhawana. Angkara memilih seorang lelaki yang salah, dia menjerat diri dalam lautan berapi. Dayus! "Entahlah, Syifa tak rasa nak kenal siapa-siapa." - NUR SYIFA IKHAWANA Trauma telahpun membawa Syifa menutup rapat hati itu. Tidak ada sesiapa yang mampu menambat hatinya. Tidak ada sesiapa yang mampu menawan hati itu lagi. Dia sudah serik. Serik dengan namanya cinta. "Dalam dunia ni ada undang-undang, dan kita sebagai rakyat kena patuh dengan undang-undang. Bukan setakat undang-undang dalam negara tapi juga kena tahu hukum dalam agama. Sebab orang beragama takkan sesuka hati melanggar hukum, mereka ada pegangan." - LUTH QAYYID Kehadiran seorang lelaki membawa kembali perasaan yang sudah lama menghilang. Disaat Syifa cuba menutup rapat pintu hatinya, lelaki itu datang untuk menghampiri. "Siapa yang malu? Awak ke saya?" - LUTH QAYYID "Saya." - NUR SYIFA IKHAWANA Luth Qayyid, seorang peguam tampan dan segak. Meskipun usia semakin meningkat, bukan jadi penghalangnya untuk mencari jodoh. Kata orang, biar lambat, asal betul! Namun bukan semudah itu bagi Syifa untuk menerima. Masa lalu masih membekas dalam ingatan membuatkannya takut untuk memulakan hubungan. Tidak mahu dijadikan seperti patung pemuas nafsu untuk seterusnya. "Setiap kaum Adam di dunia ini diciptakan Hawa nya. Dan saya yakin, Dia ciptakan awak sebagai ratu hidup seorang Luth Qayyid." ⚠️ No Plagiarism Allowed
Árulás [Betrayal]  by smokymokivicococo
65 parts Complete
Tiga gadis yang menerajui satu kumpulan mafia yang sudah nyawa-nyawa ikan, pastinya tidak mudah. Pelbagai cabaran mereka hadapi untuk meneruskan kumpulan bernama Amonic itu. Ancaman yang dihadap saban hari menuju tepat pada mereka, mengancam dan menggugat nyawa. Namun, tiada pilihan bagi mereka melainkan terus menggalas amanah ibu bapa masing-masing. Evelyn Helena, Edrianna Aulia dan Fairyna Fathylia. Sudah hampir tujuh tahun mereka saling bergantung dan bekerjasama demi satu motif yang sama, Amonic. Saling melindungi, menyokong dan menyayangi. Kasih antara mereka sudah melebihi hubungan kekeluargaan. Namun apabila satu perkahwinan menjadi titik perpisahan bagi mereka, apa yang akan terjadi? Awalnya, hanya perkahwinan itu yang menggugat. Namun apabila kepercayaan itu kini direntap oleh seribu satu rahsia yang terbongkar, tiada peluang lagi untuk mereka. Perpisahan. Pengkhianatan yang terpaksa ditelan, kehilangan yang menambahkan luka dan kisah silam yang tidak jemu menghantui, akhirnya melahirkan titik-titik dendam di hati mereka. Nyawa dibalas nyawa, Itu prinsip yang dipegang. Demi itu, mereka memilih untuk membunuh si pendosa. Dan apabila nyawa tersebut sudah hampir dimiliki dan direntap dari tubuh, muncul seorang gadis bernama Scarlet membawa pembongkaran rahsia terbaharu. Rahsia yang lebih kejam dan melukakan. Rahsia yang selama ini langsung tidak disedari merupakan penggugat utama kebahagiaan mereka. Tundukkah mereka? Atau perjuangan akan diteruskan? Dan apa akan terjadi dengan hubungan yang kian retak itu? ~~~~~~~~~~~~~~~ Árulás = Betrayal ~~~~~~~~~~~~~~~ Previously known as : Husband Headhunter Cover by : me
You may also like
Slide 1 of 10
Hygge  cover
Ma Sweet Mafia!  cover
Dia.. Delilah Lavelle[O/G] cover
[C] MRS ARYAN ISKANDAR cover
Dhariz Mikayla | EDITING cover
Once again ? ( COMPLETED ) cover
Godaan Encik Suami [C] cover
𝐑𝐚𝐭𝐮 𝐊𝐢𝐫𝐢𝐦𝐚𝐧 𝐓𝐮𝐡𝐚𝐧  cover
Cinta Untuk MrGarang cover
Árulás [Betrayal]  cover

Hygge

33 parts Complete

Hygge A feeling of warmth and cosiness as you enjoy life's simple pleasures. "Dengan Nama Allah Abisha perasaan ini hadir tanpa dipinta" -Noah Al Haq "Dengan izin Allah Noah, hati yang lemah ini kembali berdetak" -Abisha Nayyira Satu kisah di antara sang jejaka dan sang gadis. Di antara, Satu hati yang berdetak hebat dan Satu hati yang berjuang hebat. "Sometimes, leaving someone is also love." #haqmiliknayyira song : belum siap kehilangan. Dedikasi. For a part of me, who wanted to escape from reality.