Crush

Crush

9.5K Reads 325 Votes 3 Part Story
Nur Aina Akmal By AinaAkmal Completed

"Kau ni memang tidak tahu nak hargai orang ke?" Adam menghempas jaket yang berwarna merah ke atas meja aku. Aku berkerut.

"Kau apa hal?" merenung wajahnya. Mukanya yang merah itu aku pandang dengan sedikit gerun. Masa aku siram dengan biskut hari itu tak adalah pulak nak menjadi macam ni.

"Kau tanya aku kenapa? Aku nak tanya kau, semalam baju ni dekat mana?" dia membentak. Mujur hanya kami berdua di dalam kelas.  Jam masih awal.

"Dekat badan aku, manalah aku tahu tu baju kau." Aku menjawab perlahan.

"Habis macam mana boleh ada dalam tong sampah?" tangannya di silangkan ke dada. Ish mamat ni kenapa nak soal banyak sangat ni?

***

fia_nadhia fia_nadhia Oct 02
Cerpen ni mmng best,ada dengan unsur islamik.bagus sngt .I'm really enjoy this story.good job
syaakm syaakm Mar 27
memang satu part je kerr sis author??  yelah teringin jgk nk tau ape jadi..ape2 pun sis pnyer jalan cerita memang best dn sesuai jadikan peringatan.👍
FinaFea FinaFea Mar 01
Waaaa best laa.. Banyak pengajaran dlm ni...keep it up writer
hannimki hannimki Apr 16
laaaaaa....................satu part jer ker..mcm sakai siak..at least buat lah nanti dah besar adam meminang dia ke..pastu kahwin...hehe..papepon..cite ni best... ^_^
Matspekk_06 Matspekk_06 Jan 07
Cerita ni boleh dijadikan novel. Luaskn pemikiran.cri idea. Insyaa Allah boleh jd novel yg trkenal
Best cerpen ni. Santai, kelakar, ada unsur islamik dan dakwah. Best sangat. Thanks.