Sir Monster

Sir Monster

1.1K Reads 81 Votes 25 Part Story
Sera Elya By SeraElya2 Updated Oct 27

Dengan tabah, dia kutip kesemua sampul. Dalam banyak-banyak sampul berbau harum tu, ada sekeping kad berwarna hitam. Tulisan pada atas kad berwarna merah. Terang dan besar tertulis: I HATE YOU, MONSTER!

Deanaress tak pernah minta untuk jadi popular. Tapi setiap kali namanya diseru Sir Monster, dia semakin dibenci. Mereka iri lihat dia sering berdamping dengan Sir Monster. Padahal dia sendiri tak pernah sudi nak kena bebel dengan lelaki tu. Memang nasib dia malang sebab selalu tertangkap ketika membuat onar.

Sejauh mana mereka cuba menidakkan kebenaran, sekali lagi mereka berpijak di bumi yang sama. Eiden tak boleh lari daripada tanggungjawab. Deanaress tak boleh lari daripada perasaannya sendiri. Haruskah dia mengaku kalah kepada tuntutan perasaan? Bukankah dia benci tahap petala pada Sir Monster? Kenapa harus direbut hati beku yang entah-entah sudah dimiliki oleh mana-mana gadis malang?

Haruskah Eiden melanggar prinsipnya sendiri? Menolak Irina tetapi tidak Deana? Hipokritkah dia bila menyerah kepada takdir yang ironi? Adilkah dia pada Irina dan ikhlaskah dia pada Deana?

"Selalunya orang yang membebel kat seseorang tu, dia bukan nak sakiti hati orang tu. Tapi sebab sayang."