Hate To Love

Hate To Love

69.1K Reads 10.6K Votes 45 Part Story
Fariana Haira By arynlxa Updated Oct 06

Hubungan yang dijalinkan selama dua tahun berakhir apabila sang jejaka melarikan diri pada hari untuk mengikat tali perkahwinan. Aurelia terduduk tidak memahami mengapakah Anas Mikael meninggalkan di hari perkahwinan mereka. 

Zafriel Fiyan yang berada di Scotland kembali apabila mendengar berita tersebut. Kembalinya bukan untuk mengejek gadis itu, tapi kembalinya hanya untuk menyembuhkan luka di hati gadis itu. 

Aurelia yang terus-terusan membenci Zafriel lansung tidak menyedari bahawa jauh di sudut hatinya mempunyai perasaan yang berbeza terhadap Zafriel. Bagi Zafriel pula, mana mungkin dia mencintai gadis yang menjadi seterunya sejak dia kecil lagi. Tambahan sekarang, dia ada tunang, gadis pilihan datuk dan neneknya. 

Keadaan makin bercelaru apabila Anas Mikael kembali ingin menuntut kembali cintanya dan Damian Firyad meluahkan perasaan yang telah lama dipendam. 

"I dah lama sayang you." - Damian Firyad 

"You dah lupa ke apa yang pernah kita impikan dulu?" - Anas Mikael

Aurelia tertekan dengan dua lelaki yang menuntut cintanya! Kalau boleh, dia nak je lari dari Malaysia dan stay kat tempat yang tiada orang akan menjumpainya. Lebih stress bila dia menyedari perasaannya terhadap Zafriel. Namun, Zafriel akan menjadi milik orang lain. Dia tidak mungkin akan bersama dengan Zafriel. 

She once say that she hate him. But in the end, she fall in love with me. 

"I just HATE him TO LOVE him."

"You are my euphoria."