Sällskapet för Ordningens Upphörande och Värdenas Omvändelse

Sällskapet för Ordningens Upphörande och Värdenas Omvändelse

732 Reads 29 Votes 17 Part Story
Thomas C. Berrian By thomascberrian Completed

Sällskapet för Ordningens Upphörande och Värdenas Omvändelse är en bok om en märklig människa och en märklig sammanslutning av individer. Sammanförda som av ett kall har de tagit på sig sin historiska mission, att bekämpa samtidens idioti. 
Följ med i en labyrintiskt paranoid, filosofiskt djuplodande och vansinnigt sinnesutvidgande berättelse i en nedåtgående spiral mot tidens mörker.

"Men tyvärr är textkommunikation inte heller något för alla, tvärtom ställer det ständigt till med problem, skapar missförstånd och väcker starka känslor. Hela fenomenet med att diskutera saker i sociala medier är så dumt att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Halvt illitterata, obildade och korkade människor som förgäves försöker framföra sina synpunkter inför en lika oförstående massa som efter två vändor av ömsesidiga missförstånd står ännu längre ifrån varandra än de gjorde från början, och detta ska föreställa vår tids motsvarighet till Atens agora eller det upplysta 1700-talets kaffehus och salonger. Trots att stavningskontroll finns till hjälp för de illitterata och trots att smileys uppfanns redan då man började sms:a, något som borde förtydliga ens intentioner och ta bort missförstånd kring ironier och sarkasmer, så når samtalen ständigt lägre nivåer. När emojin gjorde sitt intåg blev det om möjligt ännu dummare, även om det samtidigt blivit lite mer avslöjande. Nu kan ju pöbeln i alla fall uttrycka sig som de dagisbarn de i sinnet faktiskt är. De gamla grekerna lade stor vikt vid att lära sig retorik för att kunna förmedla sin synpunkt, idag använder folk bajskorvsemojis för att vederlägga sina motståndare."