Parázs: A Tűz királysága

Parázs: A Tűz királysága

344 Reads 26 Votes 6 Part Story
Cselli By Cselli Updated Feb 24, 2019

"A hölgy hátrafordult. Látta a füstölgő hegyeket. Látta ahogy haragosan felizzanak. Egy pillanat alatt döntést kellett hoznia. De nem bizonytalanodott el, visszakapta előre a tekintetét, és már látta is megcsillanni az átjáró varázslatos fényét. Lehunyta a szemét és az utolsó pillanatban kimondta a helyet, ami először eszébe jutott: - Asgardba!"

"- Apám... - kezdte volna óvatosan Loki, de Odin egy intéssel elnémította.
- Hívjátok össze a tanácsot. Egy órán belül. Sürgősen tárgyalnunk kell - adta ki a király. Ők bólintottak. Loki fején rögtön átsuhant Algrim nevének gondoltata. Az öreg éj-elf biztos tud magyarázatot adni az este történtekre. Feltétlenül szólnia kellett neki. Egy szó nélkül sarkon fordult és sietős léptekkel távozott."

"- Jó lesz ez a nap... - mosolyodott el féloldalasan a falnak dőlve. Kicsit kifújta magát. Erőt kellett gyűjtenie a varázsláshoz. El kellett rejtőznie valahogy... Majd jobban belegondolt és rá kellett jönnie, hogy felesleges, hiszen a valamiféle kapuőr, aki mindent lát már úgyis tud róla. Nehezére esett bevallania magának, hogy úgy kerülhet a legközelebb leggyorsabban a húgához, ha előtte elfogatja magát. Már hallotta is a nehéz páncélos őröket, ahogyan egyre közelebb értek a búvóhelyéhez. Vett egy nagy lélegzetet, mélyen eltemetett magában mindenféle fájdalmat, ami hátráltathatja, és kilépett az őrök elé, akik a meglepettségtől egyből megtorpantak."

"- A te terved sem volt tökéletes, tudod? Megölni hat asgardit?! Hogy gondoltad? - fakadt ki végül.
- Többel is szívesen végeztem volna, de csak hatan voltak..."

Loki fanfiction, átköltöztetve Wattpad-re. Nem teljességében tükrözi a mostani írói stílusomat, mivel már egy-két éves. Hibái persze emiatt nem elnézendők, de mára a többségét más, későbbi írásaimban kijavítottam. Jó olvasást!