The Great Soulmate?

The Great Soulmate?

6.9K Reads 305 Votes 9 Part Story
novelis zura asyfar By ZuraAsyfar Updated Feb 14

Ezra Maysa tak kisah jika dia terpaksa tinggal di asrama. Dia tidak kisah walaupun digelar pelajar bermasalah. Namun dia teramat kisah apabila ada lelaki yang suka cari pasal dengannya. Terutamanya Adriy Refhan, antara pelajar 'top' di sekolah.

"1st day sekolah dah dua kali buat hal... Esok nak buat apa lagi? Lari dari asrama?" -  Adriy Refhan

"Cakap tu elok sikit boleh tak? Aku datang sini minum air je kut." - Ezra Maysa

Walaupun begitu ada juga ikhlas menghulurkan salam persahabatan.

"Kau tak sama macam perempuan lain May." -    Lufi Azraf

Namun tak semua pihak senang hati dengan situasi tersebut. Ada saja yang irihati.

"Apa yang special sangat dengan perempuan tu? Semua lelaki hot kat sekolah ni sibuk nak rapat dengan dia." - Fetty Adriana

Dalam umur yang masih muda, darah masih panas membara, ada saja kejadian yang mungkin 'lari' dari laluan biasa.Jadi siapakah yang patut dipersalahkan di dalam hal ini?

"Kau tak dengar ke yang mama aku dah awal-awal chop kau untuk aku?" - Adriy Refhan

"Kau ingat aku ni makanan nak main chop-chop bagai? - Ezra Maysa

Jadi apakah pengakhiran kisah Ezra Maysa dan Adriy Refhan? Dan bagaimana pula dengan kisah Lufi Azraf yang tiba-tiba saja meluah isi hati?

  • asrama
  • cinta
  • denda
  • dendam
  • firstlove
  • hostel
  • hostellife
  • kahwin
  • kahwinmuda
  • kasihsayang
  • love
  • lovecomedy
  • melayu
  • novel
  • novelmelayu
  • persahabatan
  • remaja
  • schoolkids
  • schoollife
  • sekolah
  • teenagers