THE BLUREENZ'S TROUBLEMAKER [SU]

THE BLUREENZ'S TROUBLEMAKER [SU]

1.8K Reads 196 Votes 21 Part Story
GreenYana By DeliaYana953 Updated Nov 04

Alkisah dua buah kumpulan masing - masing ingin merebutkan jawatan serta nama baik di sebuah sekolah yang sangat terkenal , ACE HIGHSCHOOL .

The Blureenz , sebuah kumpulan yang baru sahaja berdaftar di sekolah tersebut telahpun menaikkan nama kumpulan mereka sekaligus menewaskan kedudukan The Gold Prince , kumpulan yang sangat popular terdiri daripada empat orang jejaka tampan .

Bukan itu sahaja , sikap The Blureenz yang sentiasa menggegarkan sekolah tersebut membuatkan mereka digelar The Blureenz's Troublemaker.The Gold Prince telahpun diamanahkan oleh pengetua untuk mengawasi setiap perbuatan dan perilaku The Blureenz .

Tanpa sedar , sebuah permainan telahpun dirancang oleh pengetua itu sendiri . Sebuah permainan yang tiada lansung penghujungnya .

"Asal mesti kita ?" -Asha

"Kalau Dian tahu habis tho ." -Fariha

" Sekarang ni kita ada dua masalah .Dian dan The Gold Prince ." -Shamine

"Aku awal-awal lagi dah syak pengetua tu sememangnya ada agenda ." -Haziq

"Ye Bro , that time yang kita dipanggil pengetua tiba-tiba tu pun aku dah 'hidu' sesuatu." -Eiman

"Dengar eh , ini rahsia , kita bertujuh aje tahu .Aku taknak siapa pun yang tahu pasal ni . Faham ?" -Zairiel

"Sumpah aku taknak berkerjasama dengan diorang ." -Hariz

Walaupun perlu berkerjasama antara satu sama lain dalam 'permainan' tersebut ,itu bukanlah satu alasan untuk mereka berhenti dari berbalah .

Apakah yang akan terjadi ? Mampukah mereka menyimpan 'rahsia' tersebut tanpa ada orang ke'lapan' yang mengetahuinya ? Mampukah mereka berkerjasama mengharungi 'permainan' tersebut ?

Start:06/06/2019
End: sehingga The Blureenz menjadi pelajar yang baik .