P.A.

P.A.

961 Reads 23 Votes 15 Part Story
fifiejay By fifiejay Updated Sep 24, 2018

Mengambil wanita bekerja adalah satu perkara biasa tetapi tidak kepada lelaki bernama Megat Rizal Hanafi yang hampir sepuluh tahun membenci wanita yang tidak mempunyai pertalian darah dengannya. Setaip kali berjumpa wanita yang asing dalam hidupnya, dia akan bertukar menjadi seorang Singa yang sedang mencari mangsa untuk dibaham. 
Kemunculan Nadia Khalilah yang merupakan graduan lepasan universiti menjadi pembantu peribadi (PA), mengejutkan ramai pihak yang mengetahui tentang hal kepantangannya itu. Pelbagai tugas yang tidak masuk akal membuatkan Nadia pening kepala melayan karenah gila lelaki itu. Sesekali dia terpaksa mencetuskan bom nuclear untuk menjinakkan singa jadian itu membaham mangsa. 
Akhirnya, tembok yang dibina untuk membenci kepada  runtuh apabila hatinya tercuit dengan sifat kesabaran Nadia walalupun dia menyeksa mental wanita itu. Rizal menukar strateginya daripada menjadi seekor singa jadian kepada romeo kelas pertama. Pelbagai cara dia cuba untuk memenangi hati wanita itu sehinggalah ais yang beku menjadi cair. Berjayakah Rizal memenangi hati Nadia?