Story cover for Memulangkan Kenangan by ddhilah
Memulangkan Kenangan
  • WpView
    Reads 1,223
  • WpVote
    Votes 79
  • WpPart
    Parts 13
  • WpHistory
    Time 1h 51m
  • WpView
    Reads 1,223
  • WpVote
    Votes 79
  • WpPart
    Parts 13
  • WpHistory
    Time 1h 51m
Ongoing, First published Jun 23, 2018
Setelah berpisah dengan suaminya, Ara menjalani kehidupannya seperti biasa. Bertahun-tahun ia menjalani kehidupan sebagai Jurnalis di salah satu media cetak di Jakarta. 

Dalam tugas liputannya di Tokyo, Ara bertemu dengan Ken, lelaki asal Indonesia yang seketika dapat mengubah jalan pikirannya. Hubungannya dengan Ken semakin dekat saat Ken mengajaknya dalam festival musim dingin di Jepang.

Namun, masa lalu kembali hadir saat luka itu mulai pulih. Hingga memberikan Ara pilihan. Ya, Ara harus memilih!
All Rights Reserved
Sign up to add Memulangkan Kenangan to your library and receive updates
or
Content Guidelines
You may also like
KIRANA, MY DEAREST (complete ✅) by officialnnmr
84 parts Complete Mature
⚠️Strictly NO PLAGIATE!! ❗Idea penulis 100% ❗Sebarang kesamaan adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan ❗Novel ini adalah sambungan daripada novel 'My Beloved Babysitter'. Bagi mengelakkan sebarang kekeliruan, pembaca dinasihatkan untuk membaca novel pertama sehingga tamat terlebih dahulu sebelum membaca novel ini ya ☺️☺️ Selepas lima tahun, kehidupan rumah tangga Kirana dan Ashraff Nadim sangat bahagia. Kasih sayang mereka semakin bercambah dengan kehadiran Afieq Khalish, permata hati mereka. Namun, rumah tangga mana yang tidak dilanda badai? Kehadiran Julayka, sepupu arwah Sofea, muncul untuk menghancurkan kasih sayang Kirana dan Ashraff Nadim. Sikap Ashraff Nadim mula berubah. Dari seorang yang penyabar dan penyayang, berubah menjadi pembengis. Setiap hari Kirana dipukul dan dihina. Bukan sahaja Kirana yang menjadi mangsa, malah Afieq Khalish juga turut menjadi mangsa baran Ashraff Nadim. Sehinggalah satu hari, Kirana diceraikan tanpa sebarang alasan. Ashraff Nadim menghalau Kirana dan Afieq Khalish dari rumah agamnya. Nadine Aulia yang pulang bercuti, terkejut dengan berita yang didengarinya. Dia mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena pada papanya. Dengan pertolongan kawan baik papanya, Nadine Aulia cuba menyelamatkan hubungan Ashraff Nadim dan Kirana. Setelah semuanya terbongkar, Ashraff Nadim mula menyesal dan cuba memujuk Kirana semula. Namun, Kirana sudah tawar hati. Mampukah Nadine Aulia menyatukan semula Ashraff Nadim dan Kirana? Adakah Kirana dapat menerima Ashraff Nadim semula selepas dia dilayan kejam oleh bekas suaminya itu? Bolehkah cinta pertama bertahan sampai hujung nyawanya? Berjayakah Ashraff Nadim memujuk Kirana atau dia bakal kehilangan perempuan kesayangannya selama-lamanya?
You may also like
Slide 1 of 9
Tangis Laki-Laki dan Tawa Perempuan cover
Tale: Love Story cover
Lost In Love cover
Tentang Seorang Perempuan Yang Aku Sayang cover
KAYLA cover
Bidadari Surga-Ku cover
Hingga Ke Penghabisan cover
KIRANA, MY DEAREST (complete ✅) cover
Dancing with Sadness  cover

Tangis Laki-Laki dan Tawa Perempuan

23 parts Complete

Tentang Kohi yang lahir dari keluarga kaya tapi bangkrut ketika dia sedang mulai menikmati masa remajanya, dia berjuang sendirian dengan tuntutan dari keluarga dan kepayahan diri. Kohi bertemu seseorang yang membangkitkan semangatnya, rasanya tidak sia-sia bekerja lebih keras. Nikmatin kisah Kohi ya, meski tangisnya lebih banyak, laki-laki pun kadang tidak sekuat itu diterpa badai. *