Takkan Terpisah✔(complete)

Takkan Terpisah✔(complete)

15.6K Reads 616 Votes 15 Part Story
Bella Henderson By Melsadezferr Updated Aug 31, 2018

" Abang Ash,lia nak ikut abang Ash"

Termegah-megah nafas camilia akibat berlari mengejar Khaif Ashraff.apakan daya kaki pendek seorang budak perempuan berumur 4 tahun mengejar si budak lelaki yang berumur 6 tahun.

" ish bahayalah lia.abang ash nak pergi main bola je dengan kawan-kawan abang."

tegah Ashraff yang berpaling menghadap camilia yang membongkok memegang lutut untuk menstabilkan nafasnya.

" tapi lia nak ikut abang ash.lia takut abang ash tinggalkan lia."

" lia duduk kat rumah dulu eaa?abang ash pergi kejap je nanti abang ash balik.ok?"

Ashraff menggosok kepala camilia perlahan-lahan.

"abang ash janji abang ash takkan tinggalkan lia?"

mata bulat camilia bertambah bulat apabila merenung Ashraff meminta jawapan.

"ya abang ash janji abang ash takkan tinggalkan lia sampai bila-bila. ."

Ashraff tersenyum manis memandang Camilia yang daripadanya.



☆☆☆☆



12 tahun kemudiannya..

"abang ash lia nak beritahu yang lia da--"

"lia abang ash minta maaf lain kali kita bercakap lagi k?"

"abang ash na--"

TIT..

belum sempat Camilia ingin menghabiskan ayatnya Ashraf terlebih dahulu mematikan talian.

'abang ash kenapa abang ash jadi macam ni?lia menyusahkan abang ash ke?lia rindu abang ash yang dulu.abang ash dah janji yang abang ash takkan tinggalkan lia.'

#####

selamilah kisah cinta antara Ashraff dan Camilia.


cerita ni pendek je sebab saya cadangkan nak buat cerpen.saya buat cerita ni untuk 'readers' saya yang sedang menunggu The Long Journey untuk menghilangkan rasa rindu tu.☺minta maaf saya tak dapat nak sambung cerita tu sebab dah kehabisan idea

mohon maaf saya akan kembali sambung The Long Journey bila ada idea.


Started:20 june 2018
End:31 August 2018