Herkesin hayatının bir dönüm noktası vardır. Bu, annenin ölümü olabilir. Bu, yeni bir okul, yeni bir ev olabilir. Bu, çok sevdiği birisini kaybetmek olabilir. Peki bu, otobüste vurulup bu sayede tanıştığın insanlar olabilir mi?
******
"O gün hayatımın değişeceğini bilmeden o otobüse bindim, o yolculuğa çıktım, o mola yerinde onlarla göz göze geldim. Korktum, ağladım, üzüldüm. Tüm bunları tekrar yaşayacağımı bilsem bile onlarla tanışmak için yine o otobüse binerim, yine korkarım, yine ağlarım, yine gülerim. Sırf onlardan ayrılmamak için canımı veririm, daha nasıl anlatayım?"
~
Mardin'in geceye gömülen dar sokaklarında sessiz bir fısıltı dolaşıyordu. Kendi kanından olan herkesin vatan hainliği yaptığı bir evde büyüyen Deniz Efsun, o gece çocukluğunun da, ailesinin de sonsuza kadar yok olacağını bilmiyordu. Belki de içinde bir yerlerde hissediyordu ama yıllardır susturulan sesi, bugün ilk kez ona bir şeyler fısıldıyordu: "Kaç. Eğer kalırsan, yok olacaksın."
~