R U B I E N A

R U B I E N A

523K Reads 33.5K Votes 12 Part Story
Mardelll By Mardelll Updated May 16

[MATURE CONTENT] 🔞⚠️


Rubiena seorang gadis yang bernasib malang. Sejak kecil lagi hidupnya sudah berantakan sehingga ke dewasa. Tetapi dia sentiasa tersenyum dan positif sikapnya. Hidupnya hanya untuk adik perempuannya.

Zach Stanislav seorang professional driver yang hidupnya bernasib baik. Sejak kecil lagi hidupnya mewah dengan gelaran anak billionaire Romania. 
Walaupun sikapnya sombong dan kasar. Tetapi dia seorang yang baik hati dan penyayang. 

Ekspedisi mendaki dan menjelajahi puncak gunung Himalaya telah menemukan mereka berdua. Terdapat perbalahan kecil di antara mereka sehingga terperangkap di dalam ribut salji.

- Nama penuh kau?

- Rubiena Haiyan.

- No wonder perangai kau macam budak ribena!

- Cocky! 

- Pardon? Aku sumbat c**k aku dalam mulut kau! 

Rubiena tercengang.


Adakah bait cinta akan terbit di dalam hati mereka atau hati mereka sudah keras seperti salju gunung Himalaya akibat kisah lampau.

Adakah seorang anak billionaire mahu hidup bersama dengan seorang gadis yang hidupnya sudah hancur sejak zaman kecilnya. Yang tidak mengenali apa itu makna kasih sayang dan cinta.




                   ~ Welcome into Mardelll world ~

  • 18sx
  • adultromance
  • billionaire
  • expedition
  • gunung
  • himalayas
  • kawan
  • malay
  • mature
  • melayu
  • novel
  • race
  • romance
  • romancefanfiction
  • rubiena
  • sexscenes
  • suspend
  • zach
Sebanyak2 cite dlm wattpad yg aku bace..cite ni lh yg 1st wat aku menangis
ariflwr ariflwr Jun 24
sedihnyaaa😭😭 prologue pun dah best. btw, budak comot tu tak kena culik eh ?
AzaLiza9 AzaLiza9 Apr 13
Sisss rubiena ni bl lg nk updateeeeee cpt la skit update xsaba ni
Intanshah Intanshah May 11
Seriouss aku baca keluar air mata... Sampai mama.. Aku tegur kenapa nangis.. 😅😅