*Psst* Notice anything different? 👀 Find out more about Wattpad's new look!

Learn More
Världen är en Dröm & Drömmen är en Värld

Världen är en Dröm & Drömmen är en Värld

173 Reads 14 Votes 3 Part Story
Madcapt By Madcapt Updated Feb 23, 2018

Den stumma tystnaden bryts och jag börjar sväva bort från allt det mörka. Ett pipande ljud. Det är rytmiskt, lugnt. Bakom mina tunga ögonlock är det fortfarande mörkt, men jag hör fler ljud. Min kropp stiger sakta och jag försöker driva på framåt. Jag vill dit, tillbaka dit.
Röster, en bekant röst. Blad som vänds och hoppfulla andetag. Jag känner deras blickar men kan inte göra något, kan inte ens välja. Inte än. Det rösten pratar om, det låter som en dröm. Ett hugg, något som drar. Det suger i kroppen och jag undrar varför ljuden försvinner. Varför jag inte får höra mer av sagan. Jag dras bortom mörkret, ner mot en kall, hård värld. Det var här jag dog, men nu har jag en ny plats i berättelsen. Allt jag vet försvinner, och jag öppnar ögonen.

Den här berättelsen är en inspirerad fortsättning på författaren Anna Days bok Fandom, och var mitt bidrag till B. Wahlströmst Bokförlags novelltävling som jag i slutändan också vann. Är jättetacksam för chansen att ha fått vara med i tävlingen och önskar de andra bidragens författare stort lycka till i deras framtida skrivande. I den värld som Anna Day byggt upp utnyttjas de fattiga och undanträngda imparna av de idealiska och perfekta gemmarna. Utan att avslöja för mycket har en revolution satts igång, ung kärlek slitits itu och en förlorad lillebror måste räddas från Galgdansens värld.

  • fandom
  • galgdansen
  • kärlek
  • novell
  • revolution