Emblem

Emblem

4.8K Reads 892 Votes 41 Part Story
NoHR By nohr98 Updated Jul 12

Pernahkah hanya untuk seketika kita memandang langit, mencari ketenangan kerana peritnya menjadi berbeza?

Ya, kerana kelainan yang mereka miliki. Mereka dikurung di dalam sebuah kurungan yang tiada bernama, tiada jalan keluar. Masing-masing berputus asa. Hanya tinggal dia yang masih berharap.

"Tempat kita bukan dalam ni."-Ulfa

Pemergian dan gara-gara janjinya pada Ulfa menyebabkan gadis itu nekad.

"Aku dah janji dengan dia, aku akan bawa yang lain-lain keluar."-Laila

Malangnya hasratnya itu ditentang oleh rakan seperjuangan. Yang dia mahukan bukannya apa, cuma kebebasan yang kian lama dirampas. Namun, disebabkan kejadian yang tidak di sangka menyebabkan teman-temannya kembali meletakkan kepercayaan ke atas bahunya.

Satu-persatu teka-teki terbongkar, masing-masing belajar peritnya kehilangan, kaburnya pengkhianatan dan utuhnya erti persahabatan. Maka tatkala ikatan itu terjalin, masihkah silapnya silam itu dimaafkan?

"Percayakan aku."-Arash

Siapa sangka  perkataan percaya itu terlalu mahal harganya?

"Rem, mana emblem dekat tangan kau?"-Laila

Ini misteri ... misteri tentang mereka yang mahukan kebebasan mencari jalan keluar.

                         *****

Ini adalah projek daripada 1nkfinity Group... entah macam mana tulis punya tulis terlajak jadi novel pendek. Komposisi jalan cerita sedikit berbeza.🙊🙊 pfft... sincerely from me, NoHR. Masih baru dengan genre ni. Tolong tegur baik-baik ye... tiada kecaman. Harap maklum.
  

Rekod pencapaian dalam mystery/thriller (rujukan author)

*13/8/2017-#51
*14/8/2017- #31
*15/8/2017- #47
*17/8/2017- #25
*18/8/2017- #29
*19/8/2017- #19
                    - #43
*21/8/2017- #16
*15/9/2017- #10

  • malay
  • melayu
  • misteri
  • novelpendek
  • persahabatan
  • random
  • simbol
  • teka-teki
  • wattys2018
sarahkrml sarahkrml Nov 10, 2017
@1NKFINITY review saya untuk cerita ini
                              - cara penceritaan yang bersahaja tapi sampai
                              - author end chapter dengan meninggalkan tanda tanya kepada pembaca, yg buat pembaca nak baca lagi bab seterusnya
                              - idea yang unik dan lain daripada yang lain
TunIndah TunIndah Jan 11
Mereka di tanam dalam bilik mereka sendiri? Kemudian bilik tu digunakan org lain x? Huhuhu
pemburumalam pemburumalam Nov 10, 2017
@1NKFINITY saya ingin myatakan komen sy tentang cerita ini , plot yang menarik , di penuhi misteri membuatkan sy ingin mbacanya lagi
zamharibakti_okt17 zamharibakti_okt17 Nov 21, 2017
Menarik. Walaupun ada ideologi the maze runner, tapi menarik
- - Sep 17, 2017
Hmm, kalau tak silap ideologi nazi pun ada fahaman lebih kurang sama. Yang cacat dan tak mampu sumbang apa-apa pada negara kena holocaust. *berfikir*
Fluffynana Fluffynana Nov 10, 2017
@1NKFINITY THIS IS REALLY GOOD! ;) suka sangat dengan susunan ayat yang kemas :) makin baca makin curious nak tahu apa yang berlaku sebenarnya. Saspen je rasa. Dan, yes. Saya suka cerita misteri. You did a great job! :D