Tertulis Di Tangan Takdir

Tertulis Di Tangan Takdir

303K Reads 11K Votes 66 Part Story
puccaontas By puccaontas Completed

Bila gadis introvet yang memiliki wajah yang cantik dan kulit yang mulus tetapi tidak sukakan perhatian perlu menikahi seorang pewaris syarikat koglomerat berpangkat Tengku?

Tapi, FIRYAL HANINAA tak mahu jadi perampas kebahagian orang. 
Kerana lelaki bernama Tengku itu tunang sahabatnya sendiri. 

Takdir yang tertulis buatnya terus berjalan apabila mamanya mahukan dia memikat lelaki yang merupakan tunang sahabat baiknya sendiri.
  
    "Mama nak Fir pikat Tengku Fahd!" Datin Zulaikha.
  
Firyal sendiri tidak sanggup sekiranya dia haru melukakan Nayla. Namun begitu, semua urusan Tuhan berjalan di atas tangan takdirnya sendiri. Firyal dipaksa menikah dengan Tengku Fahd Idlan apabila mereka berdua didapati sedang berdua-duan di kediaman keluarga Tengku Fahd sendiri. Ditangkap basah angkara seseorang. Hal itu menjadi rahsia besar buat Firyal. Kerana dia tahu siapa dalang disebaliknya 
  
  "Make him fall for you!" Yuhaira Wardah
  
  "Mengarut!" Firyal Haninaa.
  
Sikap, kewibawaan, kebolehan dan ketampanan yang dimiliki suaminya merubah Firyal menjadi wanita solehah. Rasa cinta buat suaminya mula subur dan mekar mewangi. Dia mula sayangkan suaminya. Hubungan kasih sayang antara dia dan Tengku Fahd mula terjalin.
  
  "Why are you so nice to me?"soal Firyal.
  
  "It's because you are the weirdest most beautiful person that I've ever met in my whole entire life..." jawabnya berbisik. Wajahnya hanya seinci dari wajah Firyal.
  
Firyal mula terjatuh cinta dengan suami sendiri. Kemudian kepulangan semula Nayla untuk menuntut haknya mengganggu gugat kebahagian rumah tangganya. Dia menganggap sebagai seorang Firyal perampas dan mengetahui rahsia yang disimpan Firyal selama ini.
  
Apakah riaksi Tengku Fahd sekiranya mengetahui rahsia yang disimpan oleh Firyal? Akan terus bertahankan rumah tangga yang terbina? Bagaimanakah pula pengakhiran takdir cinta Firyal Haninaa buat suaminya? Teruskan membaca untuk ketahui kisah selanjutnya...

 • husbandandwife
 • kahwintanpacintakemudiantercinta
 • kisahcintaduadunia
 • lovelywife
 • lovestory
 • romance
 • sweetlove
 • sweetromance
 • takdir

No comments listed yet.