Insomnia (#WattnedWrites) ✔

Insomnia (#WattnedWrites) ✔

2.3K Reads 391 Votes 33 Part Story
Lynn Robin By Lynn_Robin Completed

"Nachtsluipers domineren de donkerste uren van de dag en alleen de Uitdrijvers kunnen ze stoppen. Behalve de Nachtsluiper van Insomnia - de enige die hem kan verslaan, is een Slaapwandelaar."

Wanneer de avond invalt, komen de Nachtsluipers tot leven; wezens die geboren zijn vanuit duisternis en altijd op zoek zijn naar een menselijk gastlichaam waarmee ze zich ook overdag kunnen verplaatsen.

Als een Nachtsluiper je aanvalt, kunnen er twee dingen gebeuren: of je eindigt als een gastlichaam, of je verandert in een Slaapwandelaar - half mens, half wezen van de nacht.

Jodi Collins is vier jaar geleden een Slaapwandelaar geworden en wordt sindsdien verstoten door de mensheid. Niemand wil wat met iemand als zij te maken hebben. Geen school of werkgever wil haar hebben.

Jodi is nu 16 jaar oud en wordt ingehuurd door de Uitdrijvers, de organisatie die de Nachtsluipers al eeuwenlang bestrijdt, om een Nachtsluiper te verslaan die zich ophoudt in een kasteel en jonge backpackers naar binnen lokt om hun lichaam te stelen.

Deze Nachtsluiper is misschien wel de gevaarlijkste tegenstander waar de Uitdrijvers ooit tegenover hebben gestaan en lijkt alleen verslagen te kunnen worden door een ander wezen van de nacht; een Slaapwandelaar.

Maar Jodi krijgt onverwachtse hulp van de jonge Uitdrijver Kay Somnus - hij is arrogant, walgt van Slaapwandelaars en heeft een hekel aan Jodi. Toch zullen ze hun krachten moeten bundelen om de Nachtsluiper te verslaan.

Jodi's toekomst en die van haar ouders hangt af van deze opdracht - maar wat denkt Kay ermee te winnen?

---

Dit verhaal heeft meegedaan aan #WattnedWrites (juli 2017)!

 © 2017 Lynnette Robin Slijkhuis (http://www.lynnrobin.com)

 © Cover Kiyo (http://www.kiyo-art.com)

---

HOOGSTBEHAALDE RANK: #18 in Fantasy (24/07/17)